Regulament
Bloguri

Karma

Deoarece acest subiect a fost in mod repetat discutat in diverse bloguri si comentarii, m-am documentat pentru a va putea prezenta cateva consideratiuni.
Cele mai apropiate abordari, pentru acest subiect, mi s-au parut a fi cele budiste, nu neaparat din cele existente in actuala lor religie ci din conceptele lui Buddha. Nu trebuie sa va ganditi ca am incercat doar sa copiez ceva din aceasta religie, deoarece documentarea s-a extins spre mai multe credinte, datini si obiceiuri orientale.

Karma nu este ceva imuabil, ci poate fi controlata si modificata prin autodisciplina. Karma poate fi imbunatatita sau inrautatita prin FAPTE si GANDURI. Este esentiala existenta unui acord deplin intre ganduri si fapte, intre cele spuse si cele facute.
Karma se va imbunatati substantial pentru cei care pretuiesc lumea si o iubesc fara limite.

Sunt persoane ( in special in randul calugarilor "autentici" ) care au darul de a "citi viitorul". Acestia pot "vedea" anumite greutati (incercari, boli, etc) din viitor, pe care le poti "invinge" daca esti merituos. A fi merituos nu inseamna a avea o viata intreaga de privatiuni, ci de a castiga "merite", adica de a face fapte bune, fata de semenii tai in special si fata de natura in general.
Atentie, o singura fapta reprobabila iti poate "sterge" de la cateva, pana la toate meritele castigate anterior.

Karma nu se rezuma la o persoana anume, ci se poate rasfrange si asupra celor apropiati, mai ales in cazul unei karme negative.

Nu am dorit sa realizez o analiza profunda, ci am dorit doar sa va devoalez elementele esentiale, care va pot "curata" karma, sau chiar va pot feri de evenimente nefericite in viata.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Așa sunt eu !!....îmi ajut semenii !!happy
matrimoniale - membru fara poza

elly_anna

  • Publicat Acum peste 2 luni
olling on the floor...asta da mare realizarea....i-ai schimbat definitiv karma omului happy
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Un caz concret , din propria mea experiență :
Am îndrumat o persoană care suferea de o mare sete... netratabilă medical...posibil mortală, să se "trateze" mental...la o terasă... boala acesteia intrănd in remisie in cateva ore, diparand total ulterior !!....happybig hug
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emill, sunt foarte multe cazuri in care viitorul, asa cum a fost prezis de doctori, a fost schimbat prin puterea mintii. Iti pot prezenta doua exemple, diferite:
1. Un colectiv de doctori au diagnosticat o boala ca fiind netratabila, dar pacientul a gasit un doctor (prin vointa, respectiv activitatea sa mentala) care i-a prescris un tratament care l-a salvat de la moarte.
2. Cazuri in care doctorii au prezis ca pacientii nu sunt tratabili, dar pacientii si-au revenit (in mod miraculos, dupa opinia doctorilor) apeland la metode mentale de "tratare".

Daca vrei si cazuri concrete, iata doua, din propria mea experienta:
1. Am indrumat o persoana care suferea de o boala netratabila medical, mortala, sa se "trateze" mental, boala acesteia intrand in remisie in cateva luni, diparand total ulterior.
2. Am avut un vis premonitor, despre cum sa repar o instalatie ce-mi era (tehnic) necunoscuta, iar dupa cateva ore mi-am amintit visul si procedand exact ca in vis am reparat-o. Pentru a nu exista dubii: inainte de a ma apuca sa repar, am povestit visul cuiva...
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emill, asa cum un doctor, dupa ce consulta un pacient si-i face si o serie de analize, poate sa prevada evolutia unei boli sau chiar decesul unui pacient, pot fi si persoane care pot consulta (prin tehnici si metode paramedicale) care sa prevada probleme de sanatate (care afecteaza, evident, multe functii ale omului), prevazand efecte viitoare. Iata, deci, exemple elementare de predictie a viitorului.
Pe langa problemele de sanatate, se pot "detecta" si trasaturi de caracter (coleric, vanitos, etc) care-l pot afecta pe cineva, in viitor, mai devreme sau mai tarziu.

In privinta elementului aleatoriu, deja s-a demonstrat, stiintific, ca omul este capabil, cu puterea mintii, sa modifice substantial viitorul.
In alta ordine de idei: putem vedea trecutul, urmarind pur si simplu ce evenimente au avut loc la distante de ani lumina. Daca ne-am plasa la jumatatea distantei dintre evenimentul produs deja si observator, am vedea ceea ce observatorul nu ar vedea decat in viitorul meu.
Deoarece s-au realizat deja experimente conform carora un observator poate reactiona inainte de aparitia unui eveniment, nu inseamna ca acela "priveste" in viitor?

Mai am, evident, si alte exemple...
matrimoniale - membru fara poza

elly_anna

  • Publicat Acum peste 2 luni
Inchei seara apoteotic cu un subiect deloc usurel, cum fura comenturile anterioare, doar-doar m-o ierta Al de sus ca am pacatuit prea mult azi.
Karma este parte predestinare, parte sine facut (de genul "ce-ti faci cu mana ta e lucru bine facut " happy ). Daca energiile tale tind sa fie pozitive prin ganduri, prin fapte/actiuni benefice karma se poate schimba din acea predestinare initiala intr-un cumul dinamic pozitiv al existentei. Pana la urma suntem ce si cum gandim gandim, ce facem si cum facem, si chiar si ce/cum mancam.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emill, inca o precizare:
Desi multi le confunda, sunt diferente esentiale intre karma si destin (soarta). In consecinta, poti desfiinta (filozofic, evident) notiunea de destin, fara a avea nici o implicatie asupra karmei.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emill, tu faci referire la determinism, care nu este decat o teorie filozofica.
Noi avem liberul arbitru, demonstrat deja, fapt care pune sub semnul intrebarii (hai sa nu zic ca desfiinteaza complet) teoria filozofica a determinismului.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Gicageo, daca te referi la calugarii brahmani, acestia nu cer si nu iau nimic de la altii (nici macar cu bani), traind doar din ceea ce li se ofera. In schimb ei iti ofera compasiune si iluminare.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca vrei un raspuns mai elaborat, iata:
Exista si cazul particular in care poti ajuta pe altcineva sa-si imbunatateasca karma, indrumandu-l. In acest caz tu castigi merite, iar celalalt, la randul sau, daca iti asculta indrumarile, va castiga si el merite.