Regulament
Bloguri

Om bogat, om sarac

Cea mai frecventa catalogare a omului este facuta dupa averea sau suma de bani din cont.
Personal am un apartament modest, o masina modesta (dar extrem de practica si economica) si o casuta de vara intr-o zona de munte. Iar in cont nu mai am decat sumele necesare pentru doua eventuale evenimente funeste. Aveam mult mai multi bani, dar majoritatea s-au "topit" pe viciul fumatului, lunar cheltuind peste 1500 lei pentru tigari.
Am incercat intai cu tigarile (asa zis) electronice (singurele componente electronice fiind inserate numai in corpul bateriei). Dupa doua luni am renuntat, deoarece mi se instalase o intoleranta la "fumul" produs de arderea glicerinei. Solutia finala a fost sa-mi "fabric" singur tigari, demarata cu cateva mici "ezitari", privind tipul tutunului si al filtrelor. Cea mai buna varianta (testata deja de mai mult de un an) este tutunul romanesc, taiat in forma "tutun firicel", iar pentru filtre din cele multifiltru cu carbon activ.
Una peste alta, pretul tigarilor "home made" este de 10 ori mai mic decat al celor din comert. De altfel era de asteptat, avand in vedere ca din pretul unui pachet de tigari producatorul incaseaza doar 20%, restul de 80% reprezentand taxe si accize catre stat.

Cu toate ca nu-s un om bogat (ca suma a banilor din cont), pot afirma ca nu m-am retinut si nu ma retin niciodata sa-mi cumpar tot ce mi-am dorit si imi doresc, preferand (de exemplu) sa cheltuiesc mai mult pentru a cumpara alimente bio, care au directa reflectare intr-o sanatate de fier (ceea ce inseamna zero medicamente, printre altele).
Iar daca mi se intampla, cateodata, sa-mi doresc o achizitie mai scumpa, nu stiu cum se face ca imediat imi apare o oportunitate ce-mi aduce un venit esential. Deci, as putea afirma ca am fost un rasfatat al sortii.

Dupa aceasta divagatie, hai sa revin la catalogarea om bogat / om sarac.
Personal consider ca valoarea cea mai importanta, pentru un om, este nivelul de cultura/educatie, care ma situeaza pe undeva aproape de varful ierarhiei.

Care este opinia voastra?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Silver, oamenii prefera in general medicamentele procesate industrial fiindca au un efect relativ rapid. Ceea ce nu stiu insa este faptul ca majoritatea acestor medicamente nu trateaza cauza ci doar efectele, lasand boala sa avanseze, dar creand starea de bine...
Daca te-ai documenta mai bine si mai ales daca ai crede, vei descoperi ca nu exista boala care sa nu poata fi lecuita prin tratamente naturiste sau metode paranormale (energetice). Desigur ca ne este mai la indemana sa credem un doctor cu diploma, decat un "vraci" (si, mai ales, ne este greu sa recunoastem unul autentic din cei falsi).
Nu, nu sunt de vina doctorii, ci cei care refuza sa introduca in programa lor cunostinte complementare. Si ei nu pot sa stie mai mult decat ceea ce invata. Iar volumul de cunostinte, in bransa lor, este deja foarte mare prin programa impusa pentru a mai avea timp (sau chef) sa invete singuri si altceva.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Yoga, degeaba esti specialist in nutritie daca nu ai habar ce otravuri sunt inseminate in vegetalele respective.
Eu raman la convingerea ca ne-am dezvoltat, ca oameni, la stadiul actual fiind omnivori. Iar schimbarea modului de alimentatie o consider a fi un stres in plus, care are ca efect proliferarea bolilor. Oricum, schimbarile privind alimentatia nu se pot remarca decat dupa mai multe generatii, nu doar in cativa ani.
In privinta fumatului sau bautului nu exista limite universale, deci pentru fiecare din noi notiunea de exces are alte semnificatii.
Deoarece sustinand ca ne putem insanatosi cu ajutorul mintii am avut multe critici, iti recomand doar sa urmaresti, pe Youtube, filme documentare care atesta, fie teoretic (academic), fie prin cazuri particulare, insanatosiri cu ajutorul mintii ce pot fi considerate, de profani, ca fiind minuni.

Silver, nu suntem chiar neputinciosi in fata bolii. Dar, cel mai des, preferam ajutorul de la altii (desi se stie ca medicamentele fac mai mult rau decat bine), uitand sau neluand in seama ca ne putem ajuta singuri. Gratis. Se investeste doar timp si vointa.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Atipic, trebuie sa recunosc ca acum fumez si eu ceva mai putin, dar asta se datoreaza concentratiei mai mari de nicotina din tutunul care nu este procesat industrial.

Alfa, tocmai am citit un articol cu cineva care cultiva in apartament canepa mexicana. Nu zic sa-ti umpli apartartamentul de la bloc cu vegetale, ci doar, daca vrei sa fii un vegetarian sanatos, sa schimbi cate ceva in viata: ori apelezi la rude de la tara, ori te muti la o casa cu curte. Daca te joci doar cu sanatatea ta, da-i inainte cu aprovizionarea din supermarket.
Cine spune sa nu dai cu pesticide? E necesar doar sa renunti la cele chimice si sa folosesti din cele naturiste. Chiar si tutunul are proprietati utilizabile in "tehnologia naturista".
Personal consider vegetarienii drept fantezisti, mai ales cand apeleaza la vegetale extrem de daunatoare (prin modul in care sunt crescute si procesate). In ultimii 20 de ani nu am regasit gustul rosiilor de gradina, din copilarie, decat la cei care folosesc si azi balegar ca ingrasamant.
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Marga, ok.
Adana, era vb de Margareta.
Scuze între timp mi s a dus tensiunea la 9. Noroc ca nu sunt singura în birou.
O zi cu soare.
matrimoniale - membru fara poza

Margaretaa

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pisi, scuze, am recitit commentul tau, dar asprimea frazei, nedelimitarea intre ceea ce imi era adresat si opinia referitoare la perceptia ta pe blog mi-a intunecat privirea si am citit "vei" in loc de "voi".
Din pctmdv nu esti superficiala, din contra ai o judecata profunda si analitica.
Inca o data, scuze
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ok Emil. Ramane cum am stabilit.
Azi o noua chestie pe care nu o pricep si care ma uimește pt ca vine de la necunoscuți.
Deja acest martie se bate în top 3 cu alți ani.
Pa.
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu va bateti ca nu mai pun gogoșari umpluți chiar daca stiu. Una e sa ma pricep, alta e sa am chef si motivatie sa fac! winking
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deci, nu am exclus aparitia iubirii indiferent de clasă socială. Am insa convingerea ca în timp, sentimentul initial, oricât de puternic ar fi nu va rezista eroziunii saraciei. Banul va prelungi sentimentul de bine, plăcere, fericire. Ceea ce conduce la corolarul: banii mențin /ofera iubire/timp.

Nu am afirmat insa ca avand bani ii trantesti teanc unuia in fata si el te iubeste instant.
Mai zic? Sau ma leg de roșiile bio ale lui akbar?
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emil nu mai visa la stiuca aia umplută din poza. Stai pe pluta aia degeaba? Treci si prinde ceva. Nu auzi ca iubirea e pe bani? Ciuciu sufleu si transalpina daca nu prestezi! laughing
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vegetarian? Buna glumahappy)). Imi spuneti si mie...cum m as descurca eu mancand foi de varza, stevie si salate, cand eu am zile in care ridic si 3-4 tone adunate intr o zi de munca?happy)))). Treaba cu mancatul vegetarian este pt cei care nu au in mod expres un scarbici care ii solicita fizic f mult. Daca stai la birou, da, poti manca verdeata. Dar cand ridici un perete de sticla de 5-6 sute de kg.....nu prea merehappy))))