poza membru
Regulament
Bloguri

"Ajutor fratesc"...

Isi arata ambasada rusiei "iubirea frateasca" fata de noi... Imi aduce aminte de un banc, in care Bula era intrebat, la ora de geografie, care sunt vecinii si prietenii nostri. Dupa ce acesta a insirat o gramada de tari, omitand (pe vremea aceea) URSS, profesorul e curios si intreaba de ce a omis acest mare stat, la care Bula raspunde (ma si mir de unde atata intelepciune...):
- Pai rusii sunt fratii nostri. Prietenii ti-i alegi, dar fratii...

Din comunicatul ambasadei ruse, eu voi "ataca" doar "ajutorul economic si tehnologic" pe care ni l-au dat.
Am fost martor la operatiune de reparatii capitale, in cadrul combinatului siderurgic de la Hunedoara. Spre deosebire de alte dati, de aceasta data s-a purces la lucrarile de protectie prin acoperire (de vopsire a structurilor metalice, pentru protectia anticoroziva), "pana la blana", respectiv nu doar prin aplicarea a noi straturi de vopsea peste cea veche, ci inlaturarea completa a vechilor straturi de vopsea si grund, inclusiv a etichetelor (ce atestau provenienta utilajelor din URSS)... Ei, cu aceasta ocazie s-a descoperit ca sub etichetele "originale" erau altele, nemtesti, pe care rusii nu s-au obosit sa le scoata (fiind nituite), multumindu-se sa le acopere cu etichetele lor...
In concluzie, ceea ce rusii ne-au vandut ca tehnologie a lor, era de fapt captura de razboi, de la nemti...

In armata fiind (ma rog, scoala de ofiteri, pentru absolventii de facultate, cu termen redus), un maior ne-a povestit la ce preturi fantastice ne-au fost "vandute" echipamente rusesti. O statie radio emisie-receptie, cu tuburi electronice (lampi), avand "bataia" maxima de numai 5 km, ne-a costat nici mai mult nici mai putin decat 1 vagon de grau.
Curat "ajutor fratesc"!!!
Eram obligati sa cumparam de la ei, ce voiau ei si la pretul impus de ei.

Si, ca niste buni frati, nu ne restituie bunurile de patrimoniu care ne apartin, fiindca le este frica sa nu ni le fure altii... Extrem de altruisti. Nu?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ink, tu confunzi politicienii rusi cu poporul rus. Eu cred ca, in acest fel, sunt indreptatiti si altii sa ne confunde cu politicienii nostrii, asa cum ne-au confundat si cu o minoritate nomada...

Romanan, dar tare rau esti indoctrinat impotriva americanilor!!! Daca chiar crezi ce spui...
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Suntem in grafic.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vallenntin71 vai ce inteligent poti fi.Daca vrei poti sa te faci profesor universitar la ce IQ ai.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu imi plac rusii.Ii gasesc respingatori ca popor.