poza membru
Regulament
Bloguri

Simțuri

În seara asta am vizionat un documentar pe canalul Da Vinci, din care am reținut câte ceva despre simțurile noastre.
În primul rând, voi menționa văzul. Vederea noastră, așa cum este acum, se datorează unui accident genetic. Inițial specia noastră avea o vedere bicromatica, dar acel "accident" genetic ne-a "dotat" cu vederea de azi, în 3 culori.
Poate ar trebui să ne considerăm avantajați, față de alte mamifere, care au doar o vedere monocromatica, însă acestea au ceva în plus: o vedere de noapte mult superioară nouă.
Și, pentru a ne păstra modestia, aș menționa vederea unor păsări ce pot vedea în plus în infraroșu și ultraviolet.
Cireașa de pe tort revine unei specii de creveți care au 12 tipuri de senzori de culoare...

Se pare că dezvoltarea mentală a omului a condus la atrofierea altor simțuri, cum ar fi mirosul, pe care nu mai punem atâta bază ca alte specii, cum ar fi, de exemplu, șoarecii, care percep mult mai multe mirosuri...

Dacă multe animale au simțiri asemănătoare omului, cum ar fi respectul sau atașamentul, iubirea rămâne un atribut unic, uman. Ca și ura, ce nu este altceva decât "partea întunecată" a iubirii, sau, mai exact, opusul acesteia.
Am utilizat corect cuvântul "simțire", care deși seamănă cu simț, se deosebește fundamental de acesta. Simțul nu este decât răspunsul la un stimul, așa cum este recepționat de "traductorii" specializați (văz, auz, etc) și sunt receptionati de creier. Simțirea este însă un proces mental, care conduce, printre altele și la particularizarea caracterului, care ne face unici, la fel ca și aspectul fizic.
Tocmai de aceea nu iubim toți la fel, în mod identic și dacă pretindem reciprocitate absolută nu vom avea parte de ea.
Unii pot iubi profund, alții doar superficial și nu trebuie să ne mire că o fire aventuriera nu poate iubi profund, chiar dacă el (ea) are altă impresie. Impresia, în fond, nu este decât limitarea la propriile experiențe și trăiri, ce pot fi mult inferioare sau superioare față de ale altora.
Cineva care iubește superficial, poate avea impresia că iubește mai mult decât cineva care iubește profund, dar este doar o impresie personală, din păcate greșită.

Nu vă grăbiți să vă apreciați singuri modul în care iubiți, căci asta o descoperă doar cel (cea) iubit(a). Și, de asemenea, nu vă grăbiți să catalogați iubirea unui necunoscut, fiindcă nu știți cât de profundă poate fi iubirea sa, chiar dacă, aparent, nu pare.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Ma vaz, ma simt , ma iubesc. Deci.....da ! happy
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
În lumea asta mare,
Teoriile își caută afirmare,
Însă "profunzimea" în erotică,
Mai trebuie susținută și în practică !!
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
cu placerewinking
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce macho esti Bore