poza membru
Regulament
Bloguri

Transhumanta

Două știri de pe "autostrada soarelui" (da, scris corect, cu ghilimele, fiindcă doar autostradă nu e) m-au determinat să scriu acest blog.
Prima știre:
S-a format o coloană de mașini, din cauza unei turme de oi care traversa autostrada.
A doua știre:
Șoferii se holbau, unii chiar fotografiau o căruță ce circula pe autostradă, având o placă de înmatriculare cu numărul de... Bulgaria.

Pentru cine nu știe, când se proiectează o autostradă este obligatoriu să se prevadă tuneluri de subtraversare, sau pasarele, pentru ca animalele sălbatice sau domestice (aflate în transhumanta) să poată trece fără a perturba traficul rutier. În lipsa acestora, drumul nu poate fi clasificat decât ca drum comunal sau cel mult județean.

Administratorul autostrăzii are obligația de a interzice accesul pe autostradă a vehiculelor cu tracțiune animală (sau umană - biciclete, etc), animale sălbatice sau domestice, etc.

CNADNR, se aude?!?!?

Ca fapt divers, pentru cei care nu au ascultat știrea:
Unul dintre primii conducători auto, siliți să aștepte trecerea oilor, s-a legat de cioban, argumentând că mașina sa are câteva sute de cai putere, la care ciobanul a ripostat:
- Și eu am 500 de oi-putere... olling on the floor
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Romanan, chiar crezi că prin alte țări nu s-a furat nimic? Ce s-a furat sau stricat, a fost înlocuit sau reparat. Iar acolo unde furturile sau stricăciunile capătă amploare, se iau măsuri de pază și protecție.
Ție, dacă îți fura sau înțeapă o roata la mașină stai și plângi lângă ea săptămâni, ori ani, sau îți cumperi altă roată? Dacă e cazul, îți montezi și un sistem de alarmă.
Dacă fura în vecini, parcă nu-ți prea pasa, dar dacă se repetă furturile, cred că vei monta alarmă, preventiv.

De ce sunt plătiți (teoretic și legal) cei de la CNADNR? Să asigure infrastructura!!! Ceea ce înseamnă atât construcția de drumuri, cât și întreținerea acestora. Și, după cum se vede, nu prea fac nici una, nici alta... Atunci nu e mai ieftin, pentru noi, să se desființeze?!?!?
matrimoniale - membru fara poza

Vant_primavaratic

  • Publicat Acum peste 2 luni
marte laughing
matrimoniale - membru fara poza

Vant_primavaratic

  • Publicat Acum peste 2 luni
Marte, nu doar sa admire privelistea...fac picnicuri si mai au si alte necesitati fiziologice happy
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dacă...

Dacă autostrăzile ar fi proiectate și realizate conform legislației și standardelor, carosabilul ar fi mărginit de garduri și panouri, necesare pentru prevenirea traversării de către animale - pietoni, prevenirea încărcării carosabilului cu zăpadă (în caz de viscol), antifonice (în zona clădirilor rezidențiale), etc, am avea și noi autostrăzi...

Trebuie terminată politica "mere ș'așa". Dar pentru asta, ar cam fi necesar să-i cam scarmanam puțin (mai mult) pe politicieni. Fiindcă vina este 100% a lor, numind politic toate funcțiile de conducere în instituțiile cheie. Habarnisti profesional, dar cu ochii pe furat.
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cu toții suntem în transhumanță, într-un fel sau altul !!happy
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Urasc sa zic asta dar Romania este o tara de kkt.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Allien, este firesc, de bun simț și chiar legal.
Degeaba există legislație dacă nu se aplică...
Dacă ar fi amendați punctual șefii CNADNR, din buzunarul lor, nu instituția care plătește de fapt din banii noștri, ar cam începe să fie atenți la respectarea legislației.