Regulament
Bloguri

Un raspuns

L-am gasit crapand lemne. Mut. Loviturile toporului aveau ceva barbar in ele. Lovea cu setea pe care doar o speranta de eliberare ti-o da.

– Buna.
– …… - lovind cu furie
– Heloooo, ce faci tinere? ridic eu tonul crezand ca nu m-a auzit.
– Salut, tai lemne, imi spune incet.

A ridicat spre mine privirea. Abia atunci i-am observat tristetea. O tristete taraneasca, tacuta dar care inconjura spatiul din preajma lui, cu intensitatea sa.

– Ooo, dar tu esti suparat. O fi din cauza…?
– Da- si “da” parea turnat in plumb.
– De ce? L-ai cunoscut doar din cartile de istorie, comentarii, filmulete pe youtube, si prea putin din viata reala de dupa revolutie. Nici macar nu ai trait in perioada aia, nu l-ai avut ca lider. Si acum nu vei incepe si tu cu aceleasi patetisme de la tv: standard, stalp, reper etc.
– Total gresit, imi zice lasand toporul jos.
– Cum asa…? pregatindu-ma de o retorica prin care sa-mi demonstrez intr-un mod absolut, argumentat, pozitia mea.
– Pentru ca mie mi-a povestit bunica despre el, mi-o taie cu fulgere in ochi. Si bunica pentru mine este autoritatea suprema. Mi-a zis ca el este regele tarii mele si ca “astia” nu stiu de capul lor. Si atunci am stiut cat de cretini sunt comunistii si ca am un sistem valoric bine definit: un rege si o tara pe care trebuie sa-i iubesc. Nu optional. Este un “must”.

Si-a ridicat toporul izbind iarasi cu aceeasi sete in lemne. Sunetul loviturilor faceau ca acea tacere sa fie si mai apasatoare. Parca ma loveau pe mine, o diletanta superficiala. Mi s-a facut rusine si am plecat tiptil, lasandu-l in linistea lui din mijlocul padurii. Am realizat ca, in acea liniste, eu eram cea stridenta, nepotrivita, galagioasa, aproape manelista. Mi-am dat seama ca o bucata din lumea sa se surpase: lui chiar ii murise un parinte.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
ASA ESTE CORECT!!! CREDE SI NU CERCETA!!!!
poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Multumesc Meera. Tat normal, cum zic basarabenii.happy