Regulament
Bloguri

Draga mama

Draga mama,
Taranca de mine a ajuns printr-o conjunctie fericita a plantelor si prin Spania. Si cu toate ca ochiul meu a fost scaldat de bunele si relele oraselor precum Madrid sau Barcelona, m-am intors fermecata. Aia au acolo de toate. Drumuri bune ca in palma, copaci frumosi si verzi, mandre case, oameni imbracati bine si din avion se vad multe-multe-multe piscine. In gradini au portocali si lamai iar in curtea din fata palmieri. Prin orase trec rauri si in rauri sunt pesti. Culmea!!!... pestii nu au fost pescuiti iar raurile nu sunt poluate. Si cel mai simplu muncitor are masina noua si isi permite sa manance la restaurant. Un tip de la mine din grup si-a uitat laptopul intr-o statie de tramvai. Ia ghici ce s-a intamplat?! Nu, nu i l-a furat nimeni. L-a gasit la magazinul din apropiere. Acelasi tip si-a pierdut telefonul in parcarea unui hotel. L-a gasit pe jos, in parcare. Chelnerii nu primesc bacsisuri. Nici daca insisti. Iti aduc restul frumos, pe farfurioara, pana la ultimul cent. La noi daca nu dai bacsis iti scuipa chelnerul in ciorba. Oamenii sunt respectuosi cu tine, chiar daca esti roman si conationalii tai apar in fiecare zi in presa. Si sa stii tu, draga mama, ca mi-a placut foarte mult. Dar m-am intors in Romania. Si inainte sa aterizam am prins furtuna deasupra Bucurestiului. Si avionul a inceput sa zangane din toate incheieturile si am picat in doua goluri de aer de nu am mai putut respira. Unul din spatele meu a spus ca abia am ajuns in Romania si am inceput sa dam in gropi. Avea dreptate. Am aterizat pe un Otopeni trist si gol, fara avioane. Erau vreo 3 avioane si ploua si era frig. Abia plecasem de pe un aeroport de langa Madrid unde erau sute de avioane mari si colorate si era soare. La intrarea in Bucuresti, draga mama, am vazut sosele sparte si blocuri urate si gri, si multi tigani si oameni imbracati prost, si era frig si ploua ...
Draga mama, sa nu ma dai disparuta…imi bag picioarele in Romania, tara din Uniunea Europeana, si ma intorc in Spania. Spanie despre care am aflat ca e una dintre cele mai jegoase tari ale Uniunii. Dar cu mult mai curata decat glia strabuna...
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca sunt mai efervescenta in exprimare si cateodata chiar impulsiva nu inseamna ca ma cert cu tine. Nu le consider utopii ci luari de pozitie. Asta cred, asta fac. Peace si tie si ma duc sa-mi pregatesc echipamentul.

Iaca un cadou. Diseara:

Ascensie 22h 57m 22s și 2h 39m 33s
Declinație +21° 40′ 36″ și +53° 11′ 13″

a explodat o stea de ciuda.hee hee
poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Eee...hai Tardi ca ai dat-o-n gard aici. Ce forma si ce fond? Unde vezi in ceea ce am zis chestiuni de forma? Cred ca am vorbit doar pe chestiuni concrete, de fond. Unde naiba vezi forma, habar n-am. Iar de facut fac multe. De la oameni imi doresc bun simt elementar. Si nu e o frustrare ci o normalitate...reactionezi cand vezi lipsa acelei educatii sociale bazale, nu? Sau cum? Tu te simti ok sa vezi mizeria, in toate modurile in care se manifesta, si sa fii zen cu asta? Daca da, atunci nu vad ce sens are discutia asta.
poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deceneu ce amestec eu, domnule? Ai citit articolele lui Eminescu din Timpul? Dar Imparat si Proletar ai citit? Dar conversatia cu prietenii din Viena citit-ai? A vorbit despre o Romanie curata ca despre ceva sacru. Acea Romanie plina de Feti-Frumosi si Ilene Cosanzene. Acea Romanie in care DORUL este o dimensiune apamanteana ce-l face pe Fat-Frumos sa renunte la "tinerete fara batranete si viata fara de moarte". In rest i-a facut pe toti albie de porci. De la politicieni si pana la ultimul taran care accepta mioritic o viata fara sanse, intr-o tara fara viitor. Ii numeste chiar "vite" la un moment dat.
Nationalismul despre care vorbesti este bun atata vreme cat faci ceva cu el. Adica lupti pentru ceea ce crezi. Nu stai intr-o prosternare totala fata de o Romanie inchipuita, in vreme ce realitatea te izbeste in fata la fiecare pas. Si realitatea o vezi si tu in jurul tau.
Teoria e teorie insa vezi ca te impiedici de un un morman de chistoace aruncate pe strada la voia intamplarii...si asta este partea soft.
poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
De fapt este "Ubi panis ibi patria". Latinul asa a zis. Apoi expresia a suferit transformari. Pffff...si unii ma acuza de defaimare. Batranii mor mancati de viermi prin spitale iar eu defaimez patriaolling on the floor. Apoi cam cat de ipocrit sa fii. OK...hai sa pastram un frumos gard vopsit si dupa un deget ridicat (nu e genul ala de deget hee hee) sa ascundem leopardul. Si cand n-om mai putea de atata ipocrizie hai sa fugim in afara (si nu ma refer la tine Tardi) si sa dam lectii de patriotism de la terasa curata de pe un trotuar curat, dintr-un oras curat, dintr-o tara in care normalitatea este un modus vivendi. Sau sa ne trimitem copiii si sa judecam alti tineri ca sunt niste lasi nenorociti ca vor alta tara mai putin mocirloasa. Valeuu...multi gandesc, putini o spun. Si ma intreb cine sunt lasii olling on the floor
poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Apai avea dreptate Trahanache "pentru ca de la partidul intreg atarna binele tarii si de la binele tarii atarna binele nostru". Atunci hai sa va propun sa tratam totul ca pe o situatie conjucturala. Si sa stam in starea de "dolce far niente", sa ne imbatam cu apa rece si sa continuam in "stilul nostru fistichiu/de-a face din rahat rachiu", vorba poetului.
Tardi...si inelele lui Saturn se vad mici si neinsemnate de pe Pamant. Tocmai m-am uitat la ele si le-am facut si poze happy. Deci depinde de sistemul de referinta.
poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Valeuuu Tardi...da' stiu ca ai scris oleaca!
Mai uite care-i problema. Tot ce ai zis imi arata iarasi masura ipocriziei noastre. Macar aia (toti) invata la scoala ca i-au terminat pe incasi sau ca au avut colonii, sau ca au carat sclavi etc. Nu isi ascund trecutul ca pisica. Astia sunt de la bune la rele. In scolile belgiene copiii invata despre cat de idiot a fost Leopold II, de exemplu. La noi invata trecutul glorios, stralucitor, fara pata. Este un fel de ascundere dupa deget. Si mai este si incorect istoric. De ce nu se spune ca Stefan a fost un sociopat care a terminat demografic si economic Moldova? Sau ca il ataca pe var'su cand asta se batea cu turcii? Si-l mai si sfintira...
Sau despre Brancoveanu ca era camatarul Europei si ca a murit nu pentru credinta crestina ci pentru ca nu a vrut sa plateasca turcului 1 mil galbeni din averea sa colosala. Oare banii aia de unde veneau?
Sau ca Mihai Viteazul a murit pentru ca l-a prins Bathory la nevasta-sa nu ca a fost tradat bla bla bla. Si exemplele pot continua.
Toata istoria noastra este o minciuna de la cap la coada. Nu crezi ca ar trebui sa ne oprim si sa incepem si noi a recunoaste cine suntem? Deocamdata suntem claditi pe niste minciuni si uite unde am ajuns. E ca si cum ai cladi o casa pe nisipuri miscatoare.
Si in fond cine ti-a zis tie ca plec in Spania? hee hee
poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deceneu...e tarziu. Dar pe scurt iti pot spune ca romanii si-au falsificat istoria. Pentru ca aveau nevoie de o identitate, identitate care vine impreuna cu repere istorice. Un fel de locomotive politice. Si cam asta au facut '48 -istii. Au inventat istoria Romaniei. Un mic exemplu: Mihai Viteazul nu este cel prezentat in cartile de istorie. De fapt a fost un fiu al unei vanzatoare de rachiu, comerciant de vite si apoi bijuterii. Si-a cumparat tronul si a fost un despot care si-a saracit tara prin impozitete impuse. Cu banii de pe impozite a cumparat armata si a avut o politica expansionista. Celebra batalie de la Calugareni nu a fost castigata ci de fapt a pierdut happy. Unirea nu a fost benevola si nici nu a existat vreo clipa sentimentul patriotic. Ci doar dorinta sa de putere. Si ar mai fi destule de spus. Si despre toti voievozii nostri. Cu exceptia lui Vlad Tepes. Ala chiar a fost patriot...desi (curios!) de neam strain meleagurilor noastre.
Cam atat deocamdata...merg la somn dar iti promit ca iti voi raspunde la orice intrebare cand voi fi mai odihnita.
poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dar bun simt oare mai au? Sau tot de timp tine si ala? happy)
poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mamica am si eu o intrebare. Ce-i apuca pe barbatii 50+ de trimit fetitelor mesaje urat mirositoare? olling on the floor
poza linxy

linxy

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mama are intotdeauna dreptate winking