elefant.ro
poza membru
Regulament
Bloguri

Din alta perspectiva

Inchipuiti-va ca tot universul ar fi format dintr-un singur punct, singur (chiar daca punctul este o notiune abstracta fara o corespondenta reala precisa). Hai sa-i si acordam acestui punct o posibila "constiinta". Un astfel de punct, fiind singur si indivizibil, nu ar avea cum sa aiba constiinta de sine, n-ar fi constient de existenta lui pentru ca nu ar fi influentat de nimic, nici de sine insusi. Practic un univers format doar dintr-un punct ar fi egal cu 0 pentru ca n-ar avea "cine" sa-i constientizeze existenta.
Ok, sa trecem la pasul urmator. Mai adaugam un punct iar cele doua puncte s-ar influenta cumva (printr-o forta...pe care am stabilit mai devreme ca o ridicam la rangul de "constientizare"winking. De-abia acum putem vorbi despre un univers. Pentru fiecare dintre cele doua puncte va exista un univers format dintr-un singur punct...fiecare va fi "constient doar de existenta celuilalt" nu si de propria-i existenta. Practic, fiecare dintre ele isi va defini existenta ca fiind existenta celuilalt. Fiecare va fi de fapt celalalt. E...aici vream sa ajung. A si...acelasi principiu se mentine adaugand noi si noi puncte. Un nou punct va insemna noi existente, apar sistemele "constiente" (de cate doua, trei, etc...ma rog).
De aceea zic...omul, ca si punctul, este si se autodefineste prin existenta universului care-l influenteaza, a mediului inconjurator. Omul este de fapt tot ceea ce "stie" el despre univers.( constientizat sau nu, instinctiv sau nu, in mod mai mult sau mai putin reflex). Practic noi suntem universul.
Din aceasta perspectiva, zic eu, atat timp cat va exista univers disparitia omului isi pierde sensul...cel putin acela tragic.
Din aceasta perspectiva nici iubirea, nu mai poate fi ridicata la acel rang suprem...nici macar viata, asa cum suntem obisnuiti sa o definim. Ar putea spune unii ca, gandind asa, ne dispare dorinta de a trai. Nu va faceti griji, suntem atat de puternic inradacinati genetic in modul actual de a vedea lucrurile si mai ales dorinta de viata este atat de puternic inradacinata incat o noua perspectiva nu poate schimba prea multe in sens negativ. Dimpotriva, din noile perspective, vom asimila doar partile pozitive pe care le putem adauga la dorinta de a trai fericiti.
De-asta zic, haideti sa incercam sa nu mai privim viata ca fiind in mod fatal trecatoare, ca de fapt ceea ce ne defineste pe noi nu este chiar asa trecator, sa ne bucuram de existenta noastra in forma asta pentru moment, sa nu mai fim stresati de timp, si sa ne propunem sa iubim nu sa fim iubiti, asa viata-i mai frumoasa, mai ales acum ca am stabilit ca suntem nemuritori. winking
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Radu, ai inceput cu o lema, care, din pacate, nu cred ca poate fi demonstrata.
Un punct poate interactiona cu altul, dar in nici un caz nu are constiinta, aceasta fiind posibila numai organismelor avansate care au capabilitatea de a gandi si numai in conditii de evolutie avansata. Din toate vietuitoarele cunoscute (incluzand bacteriile, plantele, etc), fara a sti (inca) cate necunoscute exista, nici o milionime nu au constiinta.
Deci, daca pleci de la o premiza falsa, nu poti in nici un caz sa ajungi la o concluzie sustenabila, reala, adevarata.
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
Noapte buna! kiss
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
olling on the floor Peste 30 de ani tot pe blog?
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
...pe gutuile lui Z?
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
Acum 4-5 ani? Trebuie sa fii tare infometata!
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
Conita, intr-adevar te strambi frumos! happy
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pai...si-a facut omul putin calculele si a ajuns la concluzia ca daca-si sterge contu' iese un pic mai ieftin. olling on the floor
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
Tina, are dreptate LLT...eu te-as tine numai in casa. winking happy)
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
Z_ in East end posibil sa fie cel mai vechi pub...cam toate par vechi. happy
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum peste 2 luni
olling on the floor
libris.ro