Regulament
Bloguri

Papanasul singuratic

Acum un an postam un blog unde analizam şansele de reuşită ale unei întâlniri Matrix…. Era cu necunoscute, cu variabile şi nişte teorii din geometrie ce pe mine mă depăşesc şi de asta cerusem opinia unor useri deştepţi de pe aici.
Ce vremuri! Ce useri! Ce discuţii!!! Ehehe….
Anul acesta mă gândisem să vă dau un extemporal cu tema : Cum mi-am petrecut vacanţa de vară…… ocazie cu care mi-am analizat-o pe a mea şi mi-am zis că de or mai fi încă 3 ca mine se îneacă site-ul în lacrimi de la cititorii empatici şi sensibili….mai bine nu!
Hai să nu mă dezmint şi să fiu rea şi ..citez: ‚’’ cu acel umor enervant’’ şi să abordăm o temă controversată: Singurătatea, în blog cu de toate ca şaorma: cu reţete de prăjituri, cu diete, cu iubire, cu plimbare, cu muzee, cu kg, cu maşini, cu poezele…etc

Deci, pe la mijlocul verii, când nu mă lovise viaţa frontal cu nişte probleme grave şi singura mea obsesie era codul de caniculă din sudul ţării, m-am hotărât brusc, adică joi seara pt vineri dimineaţa, să văd Peştera Ialomiţei( e scris corect, ialomicioarei e greşit, asta pt cunoscătorii de serviciu), că 7 grade suna mai bine decât 41.
Ajung la cabana unde aveam cazare, răcoric, linişte, cer senin, superb! Mă bucur de drumul asfaltat prin bucegi pân la 2 paşi de cabana Piatra Arsă şi de aici pe jos pân la Sfinx….. că ce e bine să faci pe caniculă? Să te energizezi pe nişte pietre în bătaia vântului…. La întoarcere, deşi aia e plimbare nu traseu, mă loveşte foamea, hai zic la Piatra Arsă că or avea şi ăia o ciorbă măcar…. Buun, nu aveau! Renunţ la alte ciudăţenii şi sunt singura din grup care aleg o porţie de ‚’’papanaşi cu dulceaţă de zmeură’’…suna bine, creştea glicemia…păi mă trezesc cu unul singur în farfurie, aşa pe mijlocul ei, pudrat, dolofănel dar nu obez, stingher şi speriat….. mă uitam ca la avioane la el!
Zic, unde îţi e mă colegul, că cică ‚’’papanaşi’ e formă de plural…tu ce cauţi aşa ..divorţat….?
Mă gândeam dacă nu l-o fi luat de la alţii ce nu l-au mai vrut, o fi vechi, ce pisici are? Decid să nu mă cert cu ospătarul şi să plec dezamăgită de la cabana respectivă, ce unora din grup le trezea amintiri de la 20 ani….

A doua zi, după alte plimbări ajung la platoul Padina, la una din cabane…..mâncare …..v-am zis deja şi vouă atunci nu mai reiau….dau să comand desert: papanaşi cu dulceaţă de cireşe, ospătăriţa:
- vi-l aduc după felul 2 sau mă anunţaţi dvs?
- cum adică să Îl aduci, nu sunt 2?
- Nu!
- cum dle, nu? Păi de ce?
- aşa se face la noi în zonă, unul singur la porţie, dar e mai mare!
- de ce mai ţineţi în meniu scris la plural? Scrieţi papanaşul sau papanaşa singuratică!
- păi aşa e peste tot!
- greşit, e singurul loc din ţara asta unde aud aşa ceva! Peste tot sunt 2! De ce i-aţi despărţit?
Fata se uită la mine ca la marţieni!
Păi nu devine ulterior, această dilemă obsesia vacanţei mele?
Păi nu întreb eu apoi la toate cabanele posibile? Toţi îmi răspund că El, papanaşul din farfurie e mai mare, mai grăsuţ, mai special, că se lăfăie singur pe farfurie ca într-un pat de 2/2….

Cum a ajuns problema secolului şi în reţeta de desert? Din dorinţa de a nu discrimina oamenii singuri?, dar de ce la munte? Că acolo e cam periculos să umbli singur! Sau cei ce îşi iau munţii în cap şi caută peşteri şi Babe şi jepi mari sau mici o fac să uite de un divorţ sau o despărţire?
Şi vedeţi cum e viaţa? Cum a rămas singurel, papanaşul s-a lăfăit, s-a delăsat că nu îl mai vedea nimeni să îl cicăle că aia nu bun, aia nu frumos….şi…s-a îngrăşat! E umflăţel şi semeţ dar ..Singur!!!
Bine, e valabil şi pt papanaşă că încă nu m-am dumirit de nu era o ea…aşa mândră de pălăriuţa ei cu alb şi roşu!
Dar statutul nu şi l-a schimbat! Încă figurează cu numele’’de familie’’ şi foloseşte farfuria comună, nu a făcut şi partajul! Păi e frumos aşa?
Eu cred că intră şi pe Matrix..aşa la deruta adversarului şi scrie la statut ‚’’spun mai târziu’’!
Nici prin cap nu-i trece să caute un partener, stă pe mijlocul farfuriei şi nici nu concepe să lase altcuiva din spaţiu….. mă uit mirată de reacţia mea…. Păi eu critic din punctul meu de vedere…că nu îmi place să fiu singură, dar uite că altora le place, chiar savurează această stare şi nu se gândesc la ea ca la ceva temporar!

Oare? Aşa de mult ne-am obişnuit cu noi şi micile noastre toane, mofturi, tabieturi, că nu ne mai dorim pe cineva în spaţiul nostru ?
Admiră şi zâmbeşte papanaşului din farfuria vecină sau chiar de la altă masă, dar nu oferă jumătate din farfuria sa! Cred că e obositor să te gândeşti că trebuie ori să muţi în cutii rochii, pantofi, gentuţe, ori să le înghesui ca să faci loc pt cravatele şi sacourile lui….
Dar ‚’’gura lumii’’ ne stă totuşi un pic pe creier şi căutăm încă pluralul, numele de familie, dualitatea, chiar şi de faţadă….
Bine, m-am liniştit că nu e o situaţie prea amplă, în alte zone erau încă un cuplu….dar după experienţa din bucegi, acum mă gândeam că şi cei din cuplu poate aspirau la statutul de single….şi uite aşa transmiteau mental să fie separaţi de ospătar( mai sunt localuri unde se întreabă dacă să aducă la o farfurie sau la 2)!
Mă gândesc cu tristeţe că poate mâine aflu că s-a supărat şi clătita şi a ales să fie mai dolofănică şi singură pe farfurie!
Şi uite aşa ne vom umple viaţa doar de lucruri şi obiecte la singular!

Să oprească cineva revoluţia asta, dle! Că eu încă ţin să am ambii pantofi în picioare şi moda cu un singur cercel în ureche nu mi-a plăcut niciodată! Sper să nu vină ziua unde să văd 2 papanaşi sau 2 clătite doar la muzeu, precum dinozaurii!

Gata, m-am decis! Organizez marşuri de protest şi excursii doar cu/pentru cupluri ce nici nu le trece prin cap să se despartă! Care vor să împartă aceaşi oglindă în baie şi acelaşi pat, uneori aceaşi farfurie şi acelaşi pahar!

Aştept înscrieri şi propuneri de vestimentaţie, mesaj pe pancartă, locaţie şi meniu! Nu accept nimic singular! Să nu aud că vă comandaţi o bere sau un pahar de vin că vă tai de pe listă!!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
https://youtu.be/7mHDkPi0XmE

poveste de noapte bună.... scufița și lupii, mica sirenă și delfinii, cenușăreasa și prințul cu calul.....big hug
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
https://youtu.be/UWLr2va3hu0

câteva papanașe pt Boris...kiss
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
unde e peștișorul ăla?
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
ce aveți dle la mureș cu micii!..tu și Emil... să fie și mici

stai să caut o nouă dedicație pt tine:

https://youtu.be/IEtuinLOMCc

batting eyelashes
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
iubitul papanașei

ce blasfemie Nik, să nu cunoști tu meniul universal în țara asta: ciorbă de burtă, ceafă de porc cu cartofi prăjiți, salată de varză și papanași cu dulceață de vișine

ia să îmi indici tu un restaurant ce nu are astea în meniulaughing
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
https://youtu.be/O379a6IJEsY

pt Nikbig hug
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pisico, am vizionat, am retinut, clar astia ma cunosc.Multam fain. Atunci sa vb cu nenea cofetar sa faca doua tavi in plus. Daca nu.....fur de la voi
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ale, toata forta sa vie la mine. Cu dulceata cu tot.
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stu, mai postez odată dedicația pt tine....

https://youtu.be/OatYt30_6bM

să nu crezi că e coincidență când zice tanti aia **mă mamaie ești slab de zici că ești o potaie, ești tras la față ca țapul la...**

deci noi te invităm măi să mănânci câte un papanaș, 2, 7, 10
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aha Pisico, asa deci. Ma duci in pestera, ca sa ma lasi acolo, ca tu sa vii la intalneala cu fetele. Brava. Sa ma haleasca liliecii. Pai ce crezi? Nu ma agat yo de bara masinii, sa ma tarai si pe mine pana la intalneala? Ca unde s trei papanasi, mai merg inca 5. Nu de alta, da' mi e foame.