Regulament
Bloguri

Suflete pereche

In mod normal ,,sufletul pereche,,.este definit ca fiinta care se adapteaza perfect gusturilor si valorilor noastre ,cel sau cea cu care vom forma un cuplu implinit ,alaturi de care impartasim acel tip de dragoste ,fara termen de expirarehappy
Este definitia fericirii,a tandretii,a placerii.
Originea ,,jumatatii, ne trimite la Platon, care spunea ,initial, ca oamenii erau lipiti de spate sub forma unor fiinte androgine.
Cand zeii au vazut puterea lor imensa,si pentru a-i putea controla ,au hotarat sa-i desparta...
In timp ,tristetea noilor ,,entitati,,,indurerate profund de pierderea ,,jumatatii,, lor,i-a impresionat pe zei care l-au trimis pe Eros sa-i ajute sa se regaseasca.
Cabala ne spune ca sufletele pereche sunt iubiri ce transced timpul si spatiul.
Sufletul pereche te schimba complet, dar trebuie sa te deschizi si tu pentru ca uniunea voastra sa iti transforme viata.
Ei bine, atunci cand iti intalnesti sufletul pereche, totul pare sa se limpezeasca si nu mai simti nici cel mai subtire firicel de indoiala. Il cunosti si stii imediat ca este ceva special care va leaga, ca o franghie invizibila. Nu numai atat, dar uiti complet ce stiai despre sufletul pereche si te lasi purtata de val, asa cum nu credeai ca vei face vreodata.
Intre o persoana si sufletul ei pereche, insa, parca exista mereu o stare de liniste, un calm absolut. Indiferent ce faceti sau prin ce momente grele treceti, atunci cand sunteti impreuna, nimic nu pare sa zdruncine acel echilibru interior ancorat in sufletul vostru. Oricat de grea ar fi o zi sau o perioada, atunci cand sunteti unul in bratele celuilalt, uitati de toate neplacerile.
Nu de putine ori se intampla ca sufletele pereche sa se tot intersecteze de-a lungul vietii, fara insa a face cunostinta pana in momentul potrivit. Poate ati trecut unul pe langa celalalt de nenumarate ori. Uneori, norocosii care ajung sa se descopere unul pe celalalt afla cu surprindere ca frecventau aceleasi locuri si ca au existat nenumarate ocazii in trecut de a se cunoaste.
Telepatia dintre doua suflete pereche are la baza legatura emotionala puternica dintre cei doi. La fel cum mama simte totul in legatura cu copilul ei si ii ghiceste gandurile cu o usurinta nefireasca, la fel si intre sufletele pereche exista o intelegere tacita greu de explicat, dar minunata.
Nu iti imagina ca daca iti gasesti sufletul-pereche, inseamna ca ai gasit persoana perfecta. Nu exista om pe lume fara defecte, iar faptul ca este perechea ta spirituala nu inseamna ca nu le vei observa. Le vei vedea clar, le vei intelege si pur si simplu nu te vor deranja, ci le vei accepta ca pe ceva natural. Ce ai putea sa iti doresti mai mult decat sa iubesti pana si defectele cuiva?
Nu credeai vreodata ca este posibil sa ai incredere oarba in cineva? Ei bine, atunci cand iti gasesti sufletul pereche, nici nu iti trece prin cap ca ai putea fi tradata. Este un sentiment de siguranta cimentat si imposibil de distrus. Stii ca oriunde ar fi perechea ta spirituala, va ganditi intens unul la celalalt si nimic nu va poate desparti.
Nu trebuie sa semanati perfect unul cu celalalt, dar atunci cand vine vorba de principiile dupa care va ghidati in viata, sunteti facuti din aceeasi fibra morala. Hobby-urile, dorintele si gusturile se schimba de-a lungul vietii, insa nu si esenta fiecarui om. Iar atunci cand ai pe cineva care este pe exact aceeasi lungime de unda cu tine, stii ca ti-ai gasit sufletul pereche!
Deci,ce credeti_
Exista...sufletul pereche_?happy

sursa:net
Psychologies,aktual24-ro
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deceneu....happy
Si,eram atat de optimista!!!offf!!!
Frumos...discurs,multumeschappy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dord..
Nah,ce sa fac,interpretez si eu pe baza...materialuluo didactic...ca ,deh...
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
"Sufletele pereche sunt acelea care te fac sa fii mai bun .Nu sunt oameni perfecti insa sunt,mereu,perfecti pentru tine"(anonim)
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Gicahappyhappyhappyhappyhappyhappyhappyhappy
Frumoase versuri.
Exact pe subiect,iti multumesc ,happyhappyhappy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dord
Conform Cabala,sufletele peteche sunt iubiri ce transced timpul si spatiul.
Dar nu este obligatoriu sa ne intalnim sufletul pereche in fiecare viata,deoarece ,este posibil,ca unul sau altul ,din cei doi,sa aiba de invatat o alta lectie karmica.

Insa ,Platon era de parere ca ,la inceput,cei doi erau lipiti,spate in spate,dar avand,impartind o singura inima!!!!
Tot Platon ,este de parere ca exista doua lumi :,,lumea materiala,,.trupeasca si ,,lumea ideilor,,in care se afla tot ce este autentic,etern si pur.El considera ca orice forma de iubire trupeasca esta vulgara,nedemna de vocatia umana,spre deosebire de iubirea autentica ,ideala,celesta,de o mare valoare.
Deci,mai sunt si barbatibig grin care pun sufletul ,inaintea trupuluibig grin
Asta vis a vis de comentariul cu trupul si sufletul..
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
................................ .........................
În căutarea ta suflet pereche am obosit
Şi glasul tău mereu, mereu m-a ocolit,
M-a amăgit soarele tău cel mult dorit,
Căci doar în visul meu neliniştit eşti de găsit.

În căutarea ta iubire eu voi fi mereu
Şi nu te voi lăsa să hoinăreşti de capul tău,
Tot te voi prinde-n lesa inimii cândva,
Speranţa împlinită va fi steaua mea.
................................ ...........................
citat din Valeria Mahok
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
happyhappyhappy
Ai dreptate,nu putem unii fara altii
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Gicahappyhappy
Asa estehappyhappy
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pentru unii ...mulţumire,
La alţii....fericire,
Indiferent ce denumire,
Este a sufletului stralucire !!
poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
big grin