Regulament
Bloguri

Be....Mic.

Aloha.

Subsemnatul Stu, adica yo, am luat o decizie. Decizia de a demisiona oficial din functia de adult. Functie pe care o detin acum . In mod abuziv.
Am analizat cu atentie situatia, drept pentru care m-am hotarat sa ma retrag . In schimb, am sa preiau atributiile unui copil de opt ani . Cu indatoriri cu tot, la care am renuntat candva cu prea mare usurinta. Deh, bad karma. Vreau sa mazgalesc asfaltul cu, creta pe strada unde locuiesc, atunci cand trec oameni maturi si importanti spre serviciu, si sa nu-mi pese de stresul lor in lupta cu minutele si traficul care ii asteapta.Vreau sa fiu mandru de tricicleta mea albastra, fara sa ma interseze cat costa asigurarea pe anul viitor.Vreau sa cred sincer ca bomboanele Tic-Tac sunt mai bune decat banii, pentru ca le poti manca.Vreau sa stau intins la umbra unui copac, cu un pahar de citronada in mana si cu ochii la norii albi care alearga pe cer, intrebandu ma cu uimire de ce adultii nu fac la fel.Vreau sa ma intorc in trecut, la vremurile cand viata era simpla. Atunci cand tot ce stiam se rezuma la cele sapte culori, cinci poezii , zece cifre si vocea mamei care ma chema la masa cand nu imi era foame. Vreau inapoi, atunci cand nu imi pasa de cat de putine lucruri stiam, pentru ca nici nu stiam cat de putine stiam.Vreau sa cred ca totul pe lumea asta este fie gratuit, fie se poate cumpara cu pretul unei inghetate la pahar.
M am maturizat prea mult si nici nu mai stiu cand m am trezit mare. A fost cu siguranta un abuz si o exagerare, dar promit sa nu mai fac. Am ajuns astfel sa aflu ceea ce nu ar fi trebuit: razboaie si purificari etnice, copii abuzati si copii murind de foame, divorturi, droguri in licee, prostitutie, justitie corupta, politicieni de mahala, biserici de homosecsuali, frati invrajbiti fara bani, ura, barfa.Am aflat despre materialism si mame denaturate, care isi vand fetele de 12 ani unor animale cu chipuri de barbati, pentru un televizor de ocazie.
Ce s a intamplat cu timpul cand aveam impresia ca moartea este un concept de poveste, ca doar imparatii batrani mor ca sa faca loc pe tron printilor tineri, casatoriti cu printese castigate in urma ultimei lupte cu zmeul cel rau?
Unde sunt anii cand mi se parea ca tot ce ti se putea intampla mai rau in lume era sa nu fii ales in echipa lui Costin , atunci cand jucam fotbal in spatele scolii?Vreau sa ma reintorc la vremea cand toti copiii citeau carti folositoare, cand muzica era neotravita, cand televiziunea era pentru stiri si emisiuni de familie, fara secs explicit si violenta implicita la fiecare zece secunde.Vreau desene animate cu Donald Duck, peripetii echipajului „Speranta”, navigand cu „Toate panzele sus” si pe parintii mei citindu mi povesti.
Ce bine era cand credeam, in naivitatea mea, ca toata lumea din jur este fericita deoarece eu eram fericit!Promit ca imediat ce o sa mi reiau atributiile de copil, o sa mi petrec dupa amiezile catarandu ma in copaci, calarind bicicleta varului Cristi si citind Robinson Crusoe, ascuns in casuta improvizata din crengi , in spatele gradinii bunicilor mei.
Imi iau angajamentul ca nu o sa imi pese de ratele casei, de facturile de telefon, curent, gaze, apa, gunoi, cablu tv si Internet, asigurari de sanatate, taxe anuale de tot felul , credit-carduri, computerul virusat . Promit ca nu o sa mai raman blocat atunci cand o sa fiu intrebat: „Ce o sa te faci cand o sa cresti mare?”, deoarece acum stiu: vreau sa fiu COPIL.
Gata cu plecatul la serviciu cand ar trebui sa dorm si sa i visez pe Lolek sau Bolek , gata cu stirile despre teroristi, bombe si caderi de avioane.
Gata cu barfele , gata cu hernia de disc, par grizonat, ochelari pierduti, medicamente scumpe si dinti de portelan.
Gata! Demisionez din functia de ADULT. Vreau sa cred in sinceritatea zambetelor, nobletea vorbelor, o lume a cuvantului dat si respectat, a dreptatii, a pacii, a viselor implinite, a imaginatiei curate si a inocentei.
Vreau sa am iarasi opt ani ! Fiti voi mari si importanti, si ocupati, si ingrijorati. Eu vreau sa cresc .....MIC !

Made by Stu’
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Să demisionez din funcția de adult.... după ce am cunoscut adultele !???? shame on you
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Asta e o prelucrare și actualizare a unei "balade" din folclorul internautic. Circula de un deceniu. Are și o continuare:
"Nu mai vreau sa cresc mic, vreau sa cresc unul mic". Un fel de călătorie inițiatica a bărbatului, presupun. Oricum, tema e frumoasa și nu e perimata.
Dacă tu ești autorul, ma bucur sa intalnesc primul rapsod modern.
matrimoniale - membru fara poza

Adanna_toteu

  • Publicat Acum peste 2 luni
azi prima zăpadă day dreaming
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
tanti mama lu Stu îl lăsați afară? vă rugămmmmmmm
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Radem glumim, da’ mi se arde pestele tras in susan. Si trebuie sa termin si fasolea pastai si sa mai fac si crema de usturoi cu smantana. Bucatarie, here i come!
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pisi, mai traieste? Ca vreau sa i spun parerea meahappy
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
cine? Șerban Cantacuzinobig grin
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pisi, yo glumeschappy. Cine puse palatul Cotroceni langa casa mea, ca de acolo vin baietii happy). Vreau sa ma dau cu tanculhappy
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
https://scontent.fotp1-1.fna.fbcdn.net/v … 45E25

stu, ia o zamă! nu ești tu când ți-e foame. cin te-a pus să îți iei casă lângă garnizoană? vezi că mă superi, eu am crescut printre camioane cu prelată și uniforme verzi
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emil, or fi vreo cateva mii. Intrebarea este alta? Soldati mai avem?happy