poza membru
Regulament
Bloguri
Prima parte, aici: http://matrimoniale.ro/member/71476/blog … more/

Inițiativa feminină este admirabilă, este sublimă, dar trebuie să lipsească cu desăvârșire, altfel decât în intimitate. Și există și acolo o moderație, dar nu asta e tema.

Trebuie să treci strada: o iei de mână, dacă cumva o țineai și până atunci o prinzi mai ferm și hai, cât mai e verde. Dar "vezi că ea nu poate, stă mult și se socoate..." dacă se face roșu mai devreme decât estimăm, ia uite ce repede vine mașina aceea, poate nu oprește, "stai !" și te trezești in mijlocul intersecției că ezită. Desigur, papa Freud ar spune că el nu-i inspiră destulă încredere, că nu ia decizii corecte, că ea a mai avut o astfel de experientă, că i-a lovit mașina cândva, dar nu; nu au pățit niciodată nimic, totuși atunci când ești mai ferm, fiindcă strada trebuie trecută, ezită.

Să vedem ce ne spune Eminescu - studiu de caz, Cătălina: "o, dulce-al vieții mele domn, de ce nu vii tu, vină !"

Nu abordăm, Doamne ferește, condiția demiurgului, nu suntem la școală, ci doar cum e când ea se îndrăgostește și își strigă dragostea? Strică tot, nu-i așa? Poziția planetelor, lipsesc stele de sus mai multe zile, vor să mute cosmosul, să renunțe la nimbul nemuririi, numai din dorința de a-i putea face pe plac. Bărbatul poate schimba legile naturii, și totuși femeia e cea care îl poate băga în ceață.

Ce se întâmplă însă dacă lucrurile decurg firesc, cum face pajul Cătălin care, nici răbdare nu are, nici munții nu vrea să îi răstoarne, ci doar s-o obțină pe ea, la modul cel mai normal cu putință. O învață pas cu pas, "când ți-oi întinde brațul stâng, să mă cuprinzi cu brațul", o face să-l urmeze fără niciun efort. "Tu numai nu te mânia, ci stai cu binișorul." O va avea, o va duce în lumea lui și ea va fi mulțumită. Ce se va întâmpla la momentul crizei de 40… nu mai știm, dar nici cu Hyperion nu cred că i-ar fi fost mai ușor. Doar că "nu mai cade ca-n trecut, în zări din tot înaltul".

Structural, cromozomial, chimic, suntem diferiți tocmai pentru a face posibil acest dans al împerecherii. Nicio altă specie nu și-a schimbat comportamentul acuplării de-a lungul evoluției ei, chiar dacă cel postcoital se adaptează mediului. (Dar asta e o altă discuție, se poartă la Palo Alto.) Desigur, el este diferit și fascinant - pentru cine are Animal Planet, - dar unii dintre noi suntem aici tocmai pentru că nu înțelegem paradigma asta a ultimelor decenii.

Vouă vă e comodă ?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
SilverDream, mulțumesc.

Sunt de acord: arhitectura avea temple, pictura avea Renaștere, muzica - sfere, iar cuvântul era văduv până a găsit poezia. Care încă se desăvârșește...
poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ashanti, mă flatează atenția ta, dar mai ales că vezi cât mă străduiesc să înțeleg ce am vrut să spun eu, mă iei prea repede...

SilverDream - moda e supt timpuri, nu invers. Dar poezia, nu.
poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
SilverDream - asta chiar e doar poezie; nu cred că EE se gândea cum să-și uite și o carte pe noptiera banchetei... happy)
poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ashanti, tot nu mi-e clar. Sunt o "contradicție". Ești contradicție, suntem contradicție, toată istoria umanității este. Originea noastră este cea mai disputată, istoria mentalităților încearcă acum să mai înmoaie contradicția, dar până la a o stinge e cale lungă. Poezia s-a născut să poată exprima tot o contradicție și i-a spus inefabil. Restul e... contradicție, și e condiția esențială a evoluției. Deci nu poate fi rău că-i așa, nu ?
poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
@ Quilinuldejad - iartă-mă, n-am ce să-ți răspund, dacă tu nu-ți dai seama... Iar experiența nu-și spune cuvântul, și-l ține.
poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aleassa, în fața maestrului (Will) ne plecăm și atât...
poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
@ Qilinuldejad - cu asta nici pudibondul de mine nu poate fi de acord. Kama Sutra încă ne face pe mulți dintre noi să roșim.

@ eterna_enigma - ai uitat mânerele... acasă.
poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
mgm, de la "adaptare" ți se trage invidia. "Comoditatea de a fi adaptabil." E ca în istoria banchetei. De când s-a inventat bancheta, au pus și mânere de susținere-agățare-prindere-le gare pentru locurile din spate. Pe urmă, cel de la șofer a fost scos. Astfel că totul s-a mutat pe banchetă care apoi a devenit eterna_bancheta, odată ce eterna_enigma i-a scris și manual de întrebuințare... E explicit? happy
poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
@barbatsimplu - cred că e o ipoteză greșită undeva... sau de-aia e teoremă, să fie teoretică.

@SilverDream - ei-licuricii riscă mult, știi bancul cu țigara aprinsă.

@eterna_enigma - la tine am citit primul manifest antipreludiu, blogul cu bancheta. Deși bancheta în sine n-are nicio vină, ea e o invenție importantă pentru comoditatea preludiului.

@mgm - faci ce faci și te trezești invidiat; de aici ți se trage.
poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
@ Ashanti: aveam un amic care se definea ca un "misogin laș", adică nu avea curajul să se împotrivească legilor firii. Despre legile firii e vorba, ca și despre opțiunea de "căutare" de aici. Avem oare criteriile corecte de căutare? Sau nu înțeleg ce spui...

@ dord: ca să fiu mojic, se spune că Napoleon venea de la război și îi striga Josephinei "nu te mai spăla, n-am timp..."

@ Tarantula89: admirabile parfumurile masculine pe PHul delicat al femeii.

@ katerine happy