Regulament
Bloguri

Igiena bucala

Chiar citeam acum cateva zile despre procentajul extrem de scazut a romanilor care folosesc pasta de dinti pt igiena bucala.Scria ca in mediu rural era de peste 10% happy)
In mediu urban crestea procentul semnificativ.Probabil calciu din laptele de la vaci ajuta la protectia dentara de aceea lumea la sat nu foloseste pasta de dinti, apa de gura etc.
Pe toate sau mai bine zis pe aproape toate ambalajele de periuta de dinti scrie ca trebuie sa o schimbam la 3 luni.Binenteles mai scrie ca trebuie sa vizitam stomatologul la 6 luni.
In baie de dimineata dupa-masa si seara nu trebuie sa lipseasca periuta de dinti cu o pasta buna pt dinti si binenteles apa de gura.
Am vazut ca sunt perosane care folosesc atza dentara.
Ok acum intrebare pt voi.Ce marca de pasta de dinti folositi? Si la cate luni va schimbati periuta de dinti?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cristian mersi, la dantura chiar nu ma plang pana acum s-a lucrat doar la 1 masea.Dar nu ma compar cu dantura cum am pus-o la blog a lu charlize theron .Cel putin mie mi se pare absolut perfecta.
matrimoniale - membru fara poza

Cristian1980

  • Publicat Acum peste 2 luni
Tarantula89 dar ce dantura frumoasa poti avea.

Prima oara cand ti-ai facut profil aici daca stau sa-mi reamintesc, ochii mi-au atras atentia si imediat dupa asta dantura asta a ta ce pare perfecta, cel putin estetic.

Cum naiba faci de esti asa fresh, in afara de faptul ca esti tanara ?
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dord cred ca era evidenta intrebarea mea.Am intrebat de periuta iar la marca m-am referit la pasta pt dinti.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Marmarco dinti ca a lu charlize theron happy Ce zici?
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Hey Ema happy
Cum ti-a fost azi ziua?
matrimoniale - membru fara poza

Cristian1980

  • Publicat Acum peste 2 luni
Seg, din capul locului tre` inteles ca nu are legatura alimentatia ta cu ai tai dinti sanatosi sau nu.

Doar 4 migdale pe zi si ai calciul necesar pe ziua respectiva, doar 2 lingurite de faina de mei pe zi si ai siliciul necesar pt o zi de lucru, etc.

Problema se pune mult mai subtil, mai "celular", si anume, spre ex. : Calciul fluoric se asimileaza corect la nivel celular pt a avea eu acel smalt puternic !?? Raspunsul este in genere ca Nu, iar raspunsul dat de medicina alopata ce nu deschide ochii mai mult, este sa te indoape cu tone de calciu inutil care nu-si cunoaste "calea subtila" in organism spre celula si care se aseaza sa zicem pe la rinichi(si nu numai).

Evident ma vei intreba de unde am inventat toate astea: le-am "inventat" incercand sa invat Homeopatie si avand exemple rezolvate in timp de catre medici mari si nu numai, luate din timp aceste cazuri, nu la varsta mea de 35 de ani.

Nu am zis ca stai in stare de inanitie si ca prin minune sa ai o sanatate perfecta inclusiv cea a dintilor, am zis doar ca conceptul cu un vagon de vitamine pe zi este pe dos . Categoric cele zise aici sunt ceea ce cred eu si doar atat, fara pretentii de a fi acceptat si de altii.

Revenind la ce am postat mai devreme, tot Mama e cheia caci de acolo ti se trage Forta Vitala.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aici pe acest site chiar nu m-a impresionat nimeni cu nici un aspect.Trebuie să recunosc ca ideile tale cum le transpui în comentarii îmi plac.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cristian să știi ca te plac.Si ce anume îmi place la tine e inteligenta.
matrimoniale - membru fara poza

Cristian1980

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cu igiena bucala versus dintisori sanatosi, fara carii, pt mine lucrurile-s clare.

Ai dintii sanatosi din Nascare sau Nu ii ai, restu` de povesti cu paste de dinti, ate dentare, apa de gura, etc sunt STRICT pt a avea o stare de bine caci esti curat, sa nu existe mirosuri pt a deranja pe cei din jur si pt estetica evident.

In anumite zone ale psihosomaticii se vorbeste de Conflictul de Devalorizare Fizica, de Sine, cu bariera clasica de ordin etico-moral in care ai vrea sa "Musti" (sa-l bati) din/pe cineva la Propriu mai ales ca stii ca poti face asta atat de usor fiindu-ti inferior fizic, dar stii ca nu poti face asta conform barierelor scrise mai sus, astfel din sumarea acestor frustrari acumulate in timp zice-se ca tinta corpului psihic ar fi chiar smaltul dintelui. A nu se subintelege ca orice om intra in faza asta de conflict, unii nici nu "simt" asta. Oricum e prea "subtila" teoria asta pt a crede in ea cu adevarat.

Revenind in realitate: acei dinti "bine infipti" si sanatosi, uneori si frumosi dpdv estetic, sunt doar un cadou de la Mama ce te nascu si nimic mai mult. Fara ereditate, fara povesti de gen, per total totul e ca la Lotto, aleator de la un cap la altul.

Poti relativ usor doar prin clatirea gurii cu o baza, gen bicarbonat de sodiu in apa, sa atenuezi acidul care distruge dintii slabiti incet dar sigur, dar ce-i din nascare, aia e sfant.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
otilia acele vremuri sper sa ramana acolo unde sunt acum.Doar nu cred ca isi mai doreste careva sa traiasca in epoca de piatra.