poza membru
Regulament
Bloguri

Teapa Telekom

Sunt acasa si mama mi-a zis ca cineva de la Telekom a sunat-o ca primeste un telefon smartphone gratis.Mama a intrebat daca presupune un contract in plus, daca trebuie sa plateasca ceva in plus iar persoana de la Telekom a zis ca nu.E ceva promotional si pur si simplu e ceva gratis ca promotie.
Dupa 1 luna mama a primit pe factura in plus 50 lei(pentru 2 ani) plus 230 lei pretul telefonului.
Atunci a sunat la serviciul clienti si acestia au spus ca este un contract in plus pentru acel telefon.Mama a zis ca nu semnat nimic decat la curierul , predarea coletului.
Se poate face ceva sau ar trebui mers la protectia consumatorului?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Da6996

  • Publicat Acum peste 2 luni
happy)) clasica teapa marca (Rom)Telekom!
poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu sunt si pe domeniul juridic, dar sfatul meu este ca mama ta sa faca o plangere scrisa la ANPC si sa faca si o reclamatie la Politie pentru inselaciune, AMBELE CU NUMAR DE INREGISTRARE, ca poate din 2 anchete macar una sa fie normala sau sa existe. Si Politia ar cere, conform procedurii, inregistrarea respectiva, ca tu nu ai cum sa le-o ceri la Telecom - care, sunt nemti big grin - ...deci nu ai sa vezi!
Faptul ca a semnat pentru un colet nu inseamna nimic; daca in acel colet era cocaina si ea nu stia? veneau mascatii sa o salte? DA. Ea a semnat ca a primit un "ceva", nu a semnat un contract, ca daca ar fi semnat ar trebui ca si Telekomul sa aibe o copie a contractului, nu? daca nu au inseamna ca au vandut blana ursului din padure. dar e sigur ca ei au inregistrarea completa a convorbirii telefonice si doar Politia are acces la ea.
Si nu exista nici o prevedere legala ca o discutie telefonica reprezinta un angajament contractual scris, cu clauze si tot ce trebuie, ca asa pot si eu spune la telefon ca iti vand jumatate de pe Jupiter si pe urma iti cer banii. Vorba volant, scrisul manent!
poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce face un om (lai ales un barbat) la un pom? un Telekom!
Acum ceva vreme am cerut telefonic un serviciu gratuit; la facturare am descoperit ca acel serviciu a fost facturat; I-am sunat,bineinteles sa ii intreb; raspunsul a fost ca a fost o greseala si ca nu se va mai factura. S-a scazut acea greseala din urmatoarea factura? NU. Hai sa facem o matematica simpla: daca un abonat este furat cu 1 euro pentru ceva gratuit, inmultim cu numarul de abonati si vedem cum de fapt Telecomul a furat minim 1 milion de euro dintr-o "eroare".
S-ar pune intrebarea: cati chiar citesc o factura si ce anume se factureaza? prea putini, furtul in forma continuata continua!
In cazul mamei tale este vorba de inselaciune.
Am avut o colega ce lucra la ei si care era instruita sa declare ca totul este gratis si sa "tuseasca" atunci cand spunea ca valoarea facturii va creste cu o valoare sau alta. Altfel venea seful si ii dadea un KPI minim.
Solutie: in momentul in care va suna oricine, de la orice serviciu ii rugati sa astepte pana cand luati reportofonul/telefonul pentru a inregistra, asa cum o fac si ei, convorbirea; in acel moment vi se va inchide telefonul; sau a fost doar cazul meu.
Pe de alta parte, chiar daca au interese si comisioane, ANPC-ul sau un subiect de stire poate i-ar mai domoli - nu ca oamenii si-ar vedea banii inapoi, ca e la o adica un contencios administrativ care se solutioneaza in 5 ani.
Si ca tot vorbim de timp, stiati ca termenul legal pentru pastrarea de catre abonat a facturilor este de 2 ani? daca cineva zpune ca nu i-ai platit o factura de acum 1 an si 11 luni, tu trebuie sa ai dovada ca esti nevinovat - asta legat si de prezumtia de nevinovatie; trebuie sa demonstrezi ca nu esti vinovat, ca altfel esti prezumat vinovat.
matrimoniale - membru fara poza

cumva

  • Publicat Acum peste 2 luni
Hmmm... M-au sunat si pe mine.
Cred ca i-au propus sa-i schimbe abonamentul si sa-i dea bonus telefonul mobil. La mine cel putin asa a fost.
Cei 230 ron nu apar apoi cu minus pe factura ?
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
lucrezi la Telekom?
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Tocmai ca asta nu a fost Acord verbal``.mama a specificat clar telefonic cand a sunat-o consilierul acela de la Telekom ca nu vrea nici un telefon daca presupune un abonament nou sau costuri in plus fata de actualul abonament.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Telekom cam se joaca cu oamenii.Din ce am inteles azi sunt multe persoane in aceeasi situatie.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cu toate cred ca nu exista asa ceva.Mama a zis ca era ca o chitanta .Telefonul a fost primit prin curier.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
O sa ii pun sa trimita o copie a contractului.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce jnapari oridinari!
Cred ca mama a semnat si contractul cand a primit telefonul.Asa au zis cei de la Serviciul Clienti.Mama a crezut ca e doar hartia de primire a telefonului.Dar in mod normal ar trebui sa primeasca o copie a contractului.Nu a primit nimic.