poza membru
Regulament
Bloguri
Un blog din partea lui Meerkat.Deocamdata nu are acces sa posteze bloguri asa ca prin mine postez acest blog pentru el.

Cum sa aducem francul inapoi la 2 lei ?

Ce ar fi daca in loc sa se certe cu bancile, cei cu credite nu ar mai cumpara nimic ce are origine elvetiana? cum ar fi ca Nestle Romania sa aibe vanzari 0?
Credeti ca statul elvetian nu ar lua masuri pierzand,doar din Romania 7 miloane de euro pe zi? crezi ca ideea nu s-ar raspandi si in alte tari?ce ar fi daca zilnic, Elvetia ar pierde undeva la 5 miliarde de euro, global? Este suficient sa dai o idee cuiva care are aceasta problema.
Din cei 70000 de suparati, vor ajunge la 140000, considerand ca fiecare are un prieten care sa il sustina, ca principiu multi oameni duc lipsa de solutii, de idei, si cum omul este o persoana sociala, se poate incepe de la un "joc" si se ajunge la ceva concret ,lucram pentru niste turci care au fost acuzati de italieni pentru ceva; patronii au scos marfa lor in strada si i-au dat foc, importurile din italia au scazut la 1% pana ce nu s-a solutionat diferendul si da poate asta inseamna solidaritate si nationalism.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
who7, iti voi adresa o singura intrebare: exista Banca Centrala Europeana care este banca oficiala a tuturor statelor din UE si la care cotizam si noi. Daca exista o banca pentru toate statele din UE; de ce exista separat Deutsche Bahn, doar a Grermaniei? Nu vezi o similaritate cu 1934?
Cat priveste lemnul pentru coada de topor...eu vreau sa reinventez cozi care sa fie mlt prea mari, ca oferta, pentru cati roboti fac doar topoare; e cineva cu mine? happy
pe vremea impuscatului, si multi imi vor spune ca sunt nostalgig...nu sunt, doar ca am sansa de a face diferenta, era un slogan: "In viitor cine va avea paduri va avea aur!" cand mergeam in rezervatii asa scria. Cand Einstein a scris ca nasa este egala cu energia ori masa la patrat toata comunitatea stintifica a ras de el...si era in 1909 - Amadeux, confirma sau infirma, dar de atunci am ajuns la Hawkins. la gauri negre - si ma refer la cele din Univers - radiatii gama, teoria inflationista, teoria stringurilor, universul multidimensional si perpetuum mobile.
Dar ma opresc aici, pentru ca cineva imi va spune ca nu este un subiect pentru matrimoniale; dar eu cred ca este pentru ca daca stii ce e aia u scripet de gradul 3 iti poti salva pe cel/cea care o iubesti de sub o tona de moloz, deci daca iti pasa, si astfel de informatii pot fi utile.
poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
Who 7, daca te complaci sau accepti ca TU nu poti avea un efect MAJOR, inseamna ca nu crezi ca se poate si este o premisa gresita. indiferent de experientele personale, succesuri sau esecuri, nu inseamna ca suntem prosti, ci ca doar am abordat lucrurile dintr-o perspectiva gresita, Hai sa nu lasam "ancorele" personale sa ne defineasca viitorul sau viata; ridicam ancora si vantul ne va duce velele unde nici nu ne inchipuiam ca vom ajunge vreodata; este ca un vis implinit!
Amadeus, stii istorie dar poate ca ai utat ce a spus Iorga; suntem placa turnata a Europei; dincolo de toleranta exagerata, ce frizeaza prostia, ar trebui sa intelegem esenta acestor vorbe: noi putem dicta tendintele!
Who 7, da este diferenta, cum ai specificat foarte bine, dar totul se rezuma la un lucru: ce vrem sa fim de fapt? Austro-Ungaria se reface, dovada...toti vedem, intelegem...intrebarea este alta: acceptam sau facem diferenta? Cat priveste coada toporului eu cred ca putem reinventa toporul, si fara gluma!
Amadeux, da, la inceput eram mulsi; dar nu se precizeaza, cu sczele de rigoare daca erau mulse vacile sau partenerii lor de viata winking
poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
in primul rand imi cer scuze tuturor ce au scris pe acest blog, dar fiecare persoana are saptqamani pline sau mai lejere.
Amadeux, iti apreciez faptul ca ai informatii valoroase pentru cei care citesc acest blog; da, stii multe! Si mi-ar placea sa te intalnesc, analitic si punctiform si in alte bloguri.
Da 6996, sunt de acord cu tine, pentru ca nu am auzit de miscari publice pentru cei ce au altfel de credite chiar daca si acelea sunt credite reale si indiferent de moneda, si ii afecteaza pe cei implicati. Daca Nestle s-ar scutura de cei care lucreaza acolo, este o intrebare pertinenta, dar sa nunuitam ca dupa esuarea benefica a rosiei montane, a aparut, de subit, cineva care face pulovere si sosete de lana pentru scandinavi.Nu e nevoie decat de o idee, mai ales ca internetul ofera, daca stii sa gandesti, gasesti multe, sa nu spun enorm de multe solutii. "Problema" este simpla: sa scapam de drepturile de autor; cea mai perfecta societate este cea a furnicilor; niciuna nu vrea bani sau gratitudine ci vrea succesul global, ca in Star Treck cu Cyborgul. Cat priveste numarul de someri, ti-am spus conditiile "nationalizarii" conform cu noille proiecte de lasare in paragina a unor terenuri, case de patrimoniu, terenuri nelucrate. Personal mi-ar placea sa ma asociez cu cineva pentru o afacere de minim 100.000 euro de export cu potential de 1.000.000, cu o investitie ridicol de minima, dar acum fac demerusirile necasare de accesare a fondurilor.
matrimoniale - membru fara poza

Da6996

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce mai seamana relatia dintre Transilvania si Poarta otomana cu cea dintre Romania si FMI. Nu credeti?
matrimoniale - membru fara poza

Da6996

  • Publicat Acum peste 2 luni
Meerkate...Ce ar fi daca Nestle Romania s-ar scutura un pic si ar lasa o gramada de oameni someri? Sa sti tu ca d-aia au luat elvetienii decizia monetara care a indoliat amatorii de tunuri din Romania...Crede-ma, probabil Elvetia de-abia stie pe unde vietuim, iar daca stie, putin o intereseaza happy
matrimoniale - membru fara poza

Da6996

  • Publicat Acum peste 2 luni
Touche,Amedeuxe!)
matrimoniale - membru fara poza

Da6996

  • Publicat Acum peste 2 luni
Eu nu ii plangg deloc pe cei cu credite in franci. E riscul pe care si l-au asumat facand credit intr-o moneda extrem de volatila. Eu nu am nici un chef sa platesc pentru ei, asa cum nimeni nu plateste pentru credtul meu in lei. Pardon, plateste nevasta happy))
poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
dord, se poate sa ai dreptate in ce spui ca din ce se vede ai cunostinte legislative. Dar iar inseamna lipsa unui sistem unitar si cinstit. Nu poti fi pentru unii muma si pentru altii ciuma dupa cum bate...partidul. Azi, am vazut la stiri ca un tigan, care saracul traieste de pe o zi pe alta, nu a dat bon fiscal si i s-au confiscat florile. A spus ca a pierdut numai 2,5 miliarde de lei vechi. ine traieste de pe o zi pe alta? tu, sau altii care muncesc 10-14 ore pe zi pentru un salariu de corporatie, sau mai bine e sa ne apucam sa vindem flori furate de pe morminte?
Nu pot spune po****tie ca mi se sterge de mediator sau de program si ajunge pop***tie; dar daca as formula jurnalistic ceva de genul ca cand se vede ca situatia economica care este in crestere nu se remarca cand omul de rand se uita in portofel poate va fi acceptata big grin
Revenind, defalcarea asta, sau lipsa ei aduce munti de bani! si eu pot ingloba cheltuieli nejustificate mai ales ca nu am statie de epurare sa stiu exact cat costa, deci, daca am burta ingrasata de bere, pot scoate din ea orice imi trece prin cap ca nimeni nu ma controleaza; se vede doar in delta, de ex, la cei care nu mai prind peste si nu mai au ce manca sau ce vinde pentri bani buni - ca mostra un sturion traieste 200 de ani, dar noi il luam de mic, sa nu ajunga prea mare - si atunci se apuca de braconaj, ca e mai ieftin. Pana aduna probe procurorii ca am braconat deja nu mai ezista specia in zona, si avocatl meu le va spune ca acea specie a disparut de 200 de ani. Sa demonstreze procurorii altceva happy)
poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca nu era Poenaru cu penita lui poate ca si acum am fi scris cu creionul. Daca nu era Coanda cu motorul lui cu reactie, poate ca nici acum nu existau avioane supersonice etc.
Daca nu era civilizatia Cucuteni, nici acum nu exista roata. Nu de alta, dar altii, ca noi nu avem bani sa ne cautam istoria, au facut-o altii si au gasit machete de carute cu roti functionale de acum 9000 de ani. Bine, doar cu 2000 inainte de descoperirea oficiala, dar ce inseamna 2000 de ani cand noi avem 20-40-50-90 de ani? Aici e buba romanilor: sunt prea toleranti, se lasa mani****ti si sunt ignoranti, nu lasi, dar asta e vine mass media si a invatamantului! Ca daca eram lasi acum Austria, Polonia si tot nordul erau musulmani; noi am luptat singuri, de asta Romania niciodata nu a fost raia turceasca. Iorga stia el ce stia: Romania este placa turnanta a Europei. Ia da frau liber chinezilor, cum au facut spaniolii si ai sa vezi ce va fi. De ce Vaticanul ne ROAGA de 20 ani sa ne vedem istoria? ne invita la ei si noi...nu!
Si nu e nevoie de gaz sa aprinzi un foc, ci doar de o scanteie pe o bucata de iasca winking daca stii ce este iasca si amnarul...
Sunt sigur ca cei care sunt sau au fost in "curtile" altora imi vor da dreptate. Vorba aia veche: iti dai seama ce ai avut cand nu mai ai happy Mortul de la groapa nu se mai intoarce, dar exista sansa comei, stadiul actual al nostru, si cine are urechi sa auda intelegehappy Asa ca desteapta-te romane, ca nu mor caii cand vor cainii!
poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
Amedeux, amandoi stim ca ce se raporteaza nu este realitatea. Ca si eu pot sa raportez la fisc un profit de 10% pentru ca restul de 90% l-am exportat sub formna de creante sau alte datorii. Nu uita altceva: de cand elvetia a fost obligata de restul lumii sa declare contiurile persoanelor si firmalor a issit la iveala ajutorul pe care HSBC elvetia il da unor oameni de afaceri care vor sa spele bani; Ca si insulele Cayman, ca si Panama, Cipru, ca si altele, nu fac altceva decat sa "ajute" pe cei care declara pierderi 10 ani cand au profituri imense. Si cazul HSBC este doar ce s-a dat voie sa se faca public.
In definitiv, nu este vorba de 7 milioane sau 7 bliliarde sau de 7 milioane de lei - a nu se citi RON, ca inca nu s-a stabilit paritatea leu-ron, ci este vorba de principiu. Cate produse romanesti sunt acceptate in Elvetia sau in UE? iti spun eu: putine. Stiai ca pentru a accesa fonduri europene ti se IMPUNE sa cumperi nutrienti de la firma x si instalatii de la firma y?
Exemplul dat mai devreme, referitor la acel patron turc ce s-a scos marfa in strada si i-a dat foc pentru ca era din Italia, era o firma mica ce folosea doar talpi pentru pantofi, dar decat sa nu mai cumpare nimeni de la el, a preferat sa piarda niste bani dar sa castige de 10 ori mai multi clienti turci, folosind talpi din alta tara, chiar daca nu aveau aceeasi calitate; si lumea cumpara din respect, chiar daca durata de viata a incaltarilor era mai mica. Este vorba de principiu in sine.
Noi, cei "prosti" din Europa, de ce am facut primul sifo cu sticle ce cola in loc de sifoanele vechi? pentru ca am incercat si am vazut ca un PET rezista la 10 atmosfere; de ce in Germania a aparut programul rabla doar dupa ce s-a vazut succesul din Romania?