Regulament
Bloguri

Piersici

Deoarece in ultimile zile am degustat ceva piersici m-am decis sa deschid un blog despre... piersici happy))

Piersicile nu sunt numai niste fructe gustoase si zemoase. Ele iti aduc nenumarate beneficii pentru sanatate, fiind considerate "fructele longevitatii". Si au si de ce, sunt pline de nutrienti si antioxidanti care te pot ajuta in sarcina, in lupta contra obezitatii, a cancerului sau a racelilor si infectiilor.

Citeste si tu mai jos care sunt 7 beneficii uimitoare ale piersicilor.

1. Iti protejeaza ochii

Piersicile sunt bogate in beta caroten care se transforma in Vitamina A in corp si te ajuta sa iti mentii vederea sanatoasa. Totodata, betacarotenul previne aparitia degenerescentei maculare, o boala care, in timp, duce la orbire. Piersicile contin doua carotenoide, luteina si zeaxantina, care previn aparitia cataractei. Pe langa asta, acesti compusi protejeaza retina de pericolul radicalilor liberi.

2. Iti protejeaza sistemul nervos

Prezenta magneziului in piersici te ajuta sa tii la distanta stresul si anxietatea, pastrand echilibrul sistemului nervos. Lipsa magneziului din organism poate afecta functionarea sistemului nervos, iar tu te vei simti mai agitata si mai nervoasa. Vitamina B prezenta in piersica te ajuta sa fii mai fericita, avand efecte asemanatoare serotoninei, numita si "hormonul fericirii".

3. Previn aparitia obezitatii

Piersicile trebuie sa fie aliatul tau in lupta contra kilogramelor in plus. De fapt, ele contin compusi bioactivi care previn aparitia obezitatii si a bolilor asociate cu aceasta. "De vina" sunt compusii fenolici care se gasesc in piersica si care au proprietati anti-inflamatorii, ce actioneaza contra obezitatii. Prin asimilarea nutrientilor din piersica, organismul arde mai multe calorii decat contine fructul in sine, iar tu slabesti mai mult.

4. Sunt bune la digestie

Vrei sa ai un stomac si un sistem digestiv sanatos? Ai grija sa nu-ti lipseasca piersicile la masa. Contin multe fibre, care te ajuta in echilibrarea tranzitului intestinal si in combaterea unor boli precum constipatia, ulcerul, gastrita sau hemoroizii. In plus, piersicile sunt bune pentru a scapa de toxinele din stomac si previn astfel aparitia unor boli.

5. Benefice in sarcina

Vitaminele si mineralele din piersici sunt cele care te ajuta atunci cand esti insarcinata. Calciul de care bebelusul tau are nevoie pentru intarirea oaselor, dintilor si muschilor bebelusului este oferit de vitamina C. Te ajuta de asemenea si in obsorbtia fierului, precum si in prevenirea crampelor si starii de oboseala, caracteristica general intalnita in sarcina.

6. Lupta impotriva cancerului

Piersicile sunt pline de compusi fenolici si carotenoizi, ce te ajuta sa lupti impotriva diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cel de san, de plamani sau de colon. De exemplu, beta carotenul protejeaza plamanii impotriva cancerului.

7. Ingrijesc pielea

Vitamina C din piersica tine la distanta radicalii liberi si iti face pielea mai elastica si mai ferma. Studiile au aratat ca zeaxantina si luteina din piersica au efecte anti-inflamatorii asupra deteriorarii celulelor pielii cauzate de razele ultraviolete.

sursa. ele.ro
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Haha! Legat de tzatziki am vrut sa prepar dar mi-a iesit mujdei usturoi happy) Nah l-am combinat cu pastrav pane si a iesit delicios.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
M ia spune ce mancaruri faci pe acasa.Poate imi dai o idee sa schimb meniul zilei.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
M+L = Love? happy) Ce cuplu minunat.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
La multi ani Donkey.Deci schimbi motoreta si te bagi pe felie cu L happy))
deja ai planu de atac pt 2015
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
La multi ani Silver! Poti sa stii ca aleg doar fructele proaspete happy)
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
La multi ani Rubin happy
matrimoniale - membru fara poza

Rubin14

  • Publicat Acum peste 2 luni
Datorita capacitatii de detoxifiere, magneziul este un adevarat purificator pentru organism.
Traiasca piersicuta! olling on the floor

La multi ani, Alina! happy
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
la multi ani KARMINA winking