poza membru
Regulament
Bloguri
"Cazul "judecătoarei cu pantofi albaștri" a făcut repede înconjurul României, restabilind o mică speranță în omenia corpului magistraților români.
Din păcate, însă, iluziile au fost rapid spulberate de către o colegă a judecătoarei cu pantofi albaștri, după ce a condamnat la închisoare o femeie care a furat mâncare pentru fiica ei înfometată. Atât mama cât și fiica, acum rămasă singură, trăiau într-o sărăcie inimaginabilă, iar soluția de condamnare a scandalizat opinia publică.
"O femeie a fost băgată la pușcărie pentru că, cică, ar fi furat mâncare pentru fiica ei de 9 ani. Care fiică, în prezent, e singură pe lume. "Locuiește" într-o magazie, fără apă, fără lumină. E în vacanța de vară. Nu are nevoie de haine și recuzite. De mâncare nu se pune problema. O paște malnutriția. Dar sistemului nu ii pasă. Incă un copil suferind de foame, încă un copil căruia i s-au răpit visele, ce mai contează? E o simplă cifră...
Mai ceva ca în Mizerabilii, judecătoarea fără pantofi albaștri care a dat soluția de condamnare nu a observat că această Fancine de sec XXI era în stare de necesitate când "fura" mâncare pentru fetița ei, noua Cosette. Iar penaliștii știu că starea de necesitate e exoneratoare de răspundere penală. Doar că cineva trebuie sa își pună pantofi albaștri pentru a da decizia de achitare.
Bine, nici președintele nu se grăbește cu grațierea, deși ex-președintele a grațiat de două ori o femeie, condamnată pentru corupție, pe motiv că avea 5 copii.
Dreptul penal e un drept al apărării sociale. Pușcăria și celelalte sancțiuni penale nu sunt pentru a-l chinui pe infractor și,cu atât mai puțin, nu sunt pentru a nenoroci copii și alți apropiați ai infractorului, ci pentru a preveni alte infracțiuni și pentru a oferi șansa infractorului de a se reeduca și corija prin ispășirea pedepsei.
Oare cum ne apără pe noi, societatea, aceasta condamnare la închisoare cu executare a unei mame care a "furat" mâncare pentru fiica ei de 9 ani suferindă de foame cronică?
Și invers, cum ne apără pe noi, societatea, achitarea celor care dau mită, dar sunt de acord să sifoneze, adică să denunțe mita, și, de asemenea, unde e apărarea sociala în pedepsele cu suspendare pentru mita dovedită și pentru fraude electorale? În ce lume de final de ev mediu trăim, Dumnezeule?", a scris avocatul Gheorghe Piperea pe facebook."

http://activenews.ro/stiri-justitie/Nu-s … 34815

Justiția italiană a decis că furtul de alimente ”nu este o infracțiune”, dacă hoțului îi este foame

"Cea mai înaltă curte de apel din Italia a decis că furtul unor cantități mici de mâncare, în scopul alinării foamei, nu este un delict.
Judecătorii au anulat condamnarea pentru furt primită de Roman Ostriakov, care luase brânză și cârnați dintr-un supermarket fără să plătească.
Ostriakov, un om al străzii de origine ucraineană, a furat hrana ”în fața nevoii imediate și esențiale de a se hrăni”, a precizat tribunalul.
Ostriakov a furat, în 2011, dintr-un supermarket din Genova, două bucăți de brânză și un pachet cu cârnați, dar și-a plătit chiflele.
Anul trecut, ucraineanul a fost condamnat pentru furt și a primit o pedeapsă de șase luni în închisoare și o amendă de 100 de euro.
Potrivit judecătorilor italieni, ”dreptul la supraviețuire este mai important decât proprietatea”, a scris publicația La Stampa, citată de BBC.
Condamnarea ucraineanului a fost anulată definitiv și ar putea stabili un precedent legal interesant în Italia."

http://greatnews.ro/justitia-italiana-a- … oame/
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ai avea dreptate, daca statul roman ar asigura hrana minima necesara (alocatia sau prin alte metode) pentru copii.
matrimoniale - membru fara poza

dau_cu_ghiocul

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aoleu! Ce-mi auziră ochii, măi nene, mă!
Legea e dictatură, nu e democratură. S-a jucat cu dictatura legii şi acum e la răcoare. A fost la a doua abatere, la al doilea furt. La prima abatere a primit cu suspendare, la a doua a primit cu executare.
Unde-i lege, nu-i tocmeală.
http://activenews.ro/stiri-social/%E2%80 … 34880
poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
sad
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emil, trist subiect, dar real, din păcate mizeria e mult mai mare: lasă că parchetul nu a apreciat că poate da o amendă și gata, nu a găsit niciun motiv de clasare, deși erau vreo 3, lasă că instanța de fond nu a dispus achitarea, deși putea, a dat 1 an cu suspendare, dar parchetul a făcut apel, că de, era o faptă gravă și uite așa, UN COMPLET , nu o singură judecătoare, deci 2 minți luminate, au decis 3 ani cu executare. fetița are tată, dar e ca și cum ar fi singură, vorbește coerent limba română, mult mai bine decât unii parlamentari, dar deși o tv s-a implicat în caz, sper să nu aibe soarta altui caz mediatizat, fiind același complet din rarinca...so//// iar cazul din italia era un prejudiciu de 4 euro, acum și patronul magazinului..pt 4 euro? rasism pt că nu era un italian...subiect complex
poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, asa este Silver. Subiect complicat si fara posibilitate de rezolvare imediata. sad
Dar tare mult m-a suparat si a trebuit sa impart cu voi.
Pfff...oare cati copii se culca seara in Romania si le este foame?! sad
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce m-a intristat acest blog....sad

Cum este posibil?
In ce lume traim?