Regulament
Bloguri
Maladia secolului 21 sau bariera dintre noi și țelurile noastre (fie că-i vorba de succesul din cariera sau fericirea mult visată din viața personală)

În primul rând să definim superficialitatea modernă și să stabilim până unde ajung ramificațiile ei…

Dex-ul spune următoarele:

SUPERFICIÁL, -Ă, superficiali, -e, adj. Care apare, se produce, rămâne la suprafața unui obiect, a unei ființe fig. care apare, se produce, rămâne la suprafață, fără să atingă miezul, esența lucrurilor. ♦ Fig. (Despre oameni) Care tratează problemele fără să le adâncească, care trece ușor peste lucruri; lipsit de adâncime. ♦ Fig. (Adverbial) Fără a aprofunda; pe deasupra.

… dar nu pare suficient, pentru că boala despre care vorbim noi, mai are niște rude care scot mai mult în evidență această problemă precum mândria și prostia, de exemplu o persoană inteligentă dar mândră și superficială este mai periculoasă decât o persoană proastă, superficială din vreo două motive…are posibilitatea să infecteze și alte persoane cu superficialitatea asta și datorită inteligenței argumentele pentru prezența superficialității pot să devină pertinente pentru „cunoscuți”. Dar nu-i așa de tragic, oricum este o boală care se transmite pe cale vizuală, în special când o persoană nu știe nimic despre ceva/cineva, nu caută să afle nimic despre ceva/cineva și totuși are o părere despre ceva/cineva.

Urmează un mic pasaj din Eseuri morale – Petru Creția (recomand celor curioși să citească că pe lângă superficialitate are mai multe articole destul de interesante)

„E plină lumea de oameni superficiali. Superficiali în ce fac, în ce gândesc şi în ce simt. Cu alte cuvinte, lipsiţi de capacitatea de a desăvârşi un lucru, de a-l face ca lumea şi totodată neînstare de vreo adâncime a gândurilor şi a sentimentelor. În plus, incapabili de a-şi da seama că sunt ceea ce sunt.
Sentimentele lor sunt focuri de paie, sau dacă sunt mai intense, nu aduc mult bine celor din preajmă; gândurile lor, chiar când e vorba de oameni inteligenţi, sunt aproximative, volatile, chiar zănatice, oricum fără temei adânc…….”

Am definit boala, am stabilit calea de transmitere, avem și „lectură de specialitate” pentru subiectul asta, acum hai să-i găsim și un leac!

În primul rând... eu sunt superficial... dar pur teoretic... conform „femeilor”... care și ele sunt prințese ale inventatului de mofturi... în ziua de azi dacă spui ceva ce nu-i convine unei femei ești automat misogin, pentru că în mintea unei femei (nu toate) definiția misoginului este egală cu „tot ce nu îi convine ei” așa e și cu superficialitatea asta... mai ales în lumea matrimonială... dacă întrebi „Cum arăți?” ești superficial, dacă întrebi „Ce faci mândră mică, tu muncești? Ai sponsori?” ești iar superficial pentru că trebuie să iubești din prima și pe nimic... ei dragile mele, vă iubesc! Dar iubire necondiționată există doar în cărţile voastre scrise de Sandra Brown și filmele alea special concepute să pară că așa e menit să fie... Când o să iubiți voi aurolacul de la Gara de Nord și o să mergeți mândre acasă cu primul țigan care miroase de parcă a murit la naștere atunci o să aveți dreptate, iubirea este necondiționată... până atunci... eu am dreptate și voi nu, superficiale sunteți voi, eu doar direct!

(Am pus sângele în mișcare că începe în câteva ore săptămâna, gata cu lenea)
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

cumva

  • Publicat Acum peste 2 luni
Greu sa studiezi mereu totul in profunzime... Mai avem si intuitii, gadilaturi la pipota si alte manifestari ale primei impresii. Hai cu superficialitatea din cand in cand !
matrimoniale - membru fara poza

Attitude

  • Publicat Acum peste 2 luni
Gata, am plecat, aplic regula 22 a lui Script pana maine happy Seara placuta si o saptamana frumoasa, noapte buna!
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Amedeux...acest Richard Gere al gradinei noastre virtuale ! winking
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
In moralisti, dom'le, ca nu au altceva de lucru decat sa despice firul in patru ! Daca asa l-a creat D-zeu pe om si nu s-a lipit nimic de el de-a lungul vietii, ce pisicii ma-sii sa-i mai faci ? Apropo de blogul postasului : "Calului batran, degeaba-i mai pui seaua !"
matrimoniale - membru fara poza

Attitude

  • Publicat Acum peste 2 luni
eu dau cu piatra si vinovat happy Doar sa-mi spui in cine!
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Toti suntem superficiali la un moment dat, fie ca suntem constransi de o situatie, fie ca dorim sa scapam de ceva sau cineva, fie din alte "n" cauze. Una din intrebarile care se naste de aici este urmatoarea: este moral sa fii superficial ? este corect ? este comod ? Pentru ca, fara a fi un mod de viata pentru mine, de multe ori sunt superficiala, pentru tot ce nu intra in sfera mea de interes, la momentul respectiv. Sorry pentru cei carora nu le convine, dar vina e a lor pentru ca nu au reusit sa-mi capteze suficient de profund atentia.
Si, Attitude, ai dreptate, dar partial ! Sa dea cu piatra, cel nevinovat.......!