Regulament
Bloguri

despre femei si singuratate

Ma surprinde neplacut sa vad cat de multi isi deplang singuratatea si cate femei sunt deprimate. Multumirea, fericirea, implinirea nu se regasesc intr-o relatie, in celalalt. Trebuie sa vina din interior, nu din exterior.

Atat ca barbat cat si ca femeie, avem nevoie de singuratate. Singuratatea este spatiul nostru personal, linistit si armonios, universul nostru interior, care trebuie imbogatit constant. De aceea, uneori singuratatea trebuie cautata, protejata si cultivata.

Doar in singuratate luam viata in piept si in serios. Ne confruntam cu probleme, suntem nevoiti sa luam decizii, suntem nevoiti sa iesim basma curata din tot felul de situatii si astfel invatam despre noi si despre viata.

In singuratate aflam mai multe informatii. Sunteti familiarizati, imi inchipui, cu tipul de femeie care, intrebata de o adresa cunoscuta, habar nu are unde se afla. Am intalnit de zeci de ori femei carora le ceream o informatie si raspunsul era nedumeritul "nu stiu...." Sau confruntata cu o problema minora la un aparat oarecare, sa nu stie cum sa se descurce. Acestea sunt femeile care au un barbat mereu la indemana, este treaba lui sa le stie pe toate. Ma intreb, pentru acel barbat, cum se simte povara unei astfel de femei?

In singuratate, aflam cine suntem, ce dorim si cum sa facem sa avem ceea ce dorim. Capatam incredere de sine si demnitate. Aceste calitati sunt mai usor de dobandit atunci cand suntem noi insine cu noi insine, in afara unei relatii, pentru ca o relatie in doi iti muta centrul de greutate. Acesta cade intre cei doi, si fara celalalt, iti pierzi echilibrul si sensul propriei fiinte. Este mai important mai intai sa ai echilibrul tau, demnitatea ta, sa te cunosti, sa stii ce vrei, si apoi sa-l cauti pe celalalt. Este mai cinstit asa si mult mai frumos.

Singuratatea.... are farmecul ei si complexitatea ei cu totul speciale pentru oameni speciali. In singuratate apar gandurile profunde, ideile novatoare, proiectele ambitioase. Am intalnit doua femei superbe, profesori universitari de studii indoeuropene, autoarele unor carti de specialitate de mare valoare. Una de 90 de ani, dintotdeauna singura, locuind toata viata in aceeasi garsoniera. A doua, la 60 de ani, calugarita - totusi locuind si lucrand ca un om obisnuit. Ce minti stralucite! Cata lumina! Ce caldura si blandete.... Oare nu au fost iubite? Au fost nespus de iubite, sunt sigura....
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

poza elenac

elenac

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu este un chin cand ai lucruri de facut. Este doar o situatie, pentru mine cel putin nu are atata importanta. Este placut sa existe si un om alaturi, dar cati sunt pe potriva sufletului nostru? Cei mai multi care ne apar in cale si dau sa ne ia de mana, nu sunt potriviti. Decat prost insotit, mai bine neinsotit. Idea mea este nu sa ne retragem toti in chilii, ci sa descoperim cum sa nu ne plictisim cand suntem cu noi insine. Avem lucruri de facut, idei de gandit. Putem fi fericiti si singuri.