Regulament
Bloguri

"singuratatea ca un drog"

Se pare ca una din cele mai mari probleme existentiale ale oamenilor e... singuratatea. De ce?
Traim intr-o societate unde de obicei incerci sa te izolezi de ea, sa ai clipe si spatiu pentru tine, putine sunt momentele cand esti cu adevarat singur. Desigur nu vorbim acum despre acest tip de a nu fi singur, ci despre celalalt, singuratatea in doi, sau fara doi de fapt. Cand tu esti unu si nu-ti esti de ajuns, suferi, tanjesti, doare chiar ... de ce?
Dependenta de un alt om incepe cu mama, dar se stinge la un moment dat, cam prin anii adolescentei cand nu vrei altceva decat sa fii lasat in pace pe propriul tau drum, ce e drept cam devreme, nu te lasa nimeni de capul tau la varsta aia, dar tu tot asta vrei. O perioada ne suntem autosuficienti, fara griji, dureri si doruri, mergem prin viata fluierand cand vrem si invatam din orice, orice cu un optimism debordant.
Cum mama natura ne-a inzestrat cu instinctul perpetuarii speciei, aproape de maturitatea fizica incepem
sa cautam parteneri, in acest scop, dar... aici incep problemele. De ce?
Simplu: evoluati ca specie nu doar cu trup, ci si cu suflet, incepem sa cream conexiuni si cu el, asta vine odata cu prima iubire, de orice gen, poate fi si o poezie, si nu se mai termina niciodata, nu ne lasa mediul, educatia, istoria....cea a sufletelor desigur, numai cand auzi sintagma: om fara suflet, ti se zbarleste parul in, de fapt pe cap.
Vorbesc prea mult si cam fara rost: in concluzie, odata simtita prima conexiune suflet-suflet, devenim dependenti de ea, ca de un drog pe care il luam zilnic si nu in portii mici, vrem din ce in ce mai mult, de la zi la zi sau de la om la om, pentru ca nu putem fara, singuratatea ni se pare de neacceptat si de neindurat, desi o induram in portii mari cam toata viata, nu prea realizam asta.
Se ajunge la cautari disperate si lamentari inepuizabile, asta in cazul in care ai nesansa sa ramai singur... nesansa egala cu sansa de a nu fi si pe parcursul unei vieti cam toti le incearca pe amandoua.
Oare de ce? Pentru acele clipe in doi? De cele mai multe ori sunt clipe de unul singur langa cineva, rare sunt cu adevarat clipele traite la unison, da, pentru acelea cauti, dar... ce te faci cu toate celelalte? Clipe, desigur, unele dintre ele cand cauti voit singuratatea, nevoia de a fi cu tine, de a te reculege, recunoaste, regasi.
N-ar fi greu de acceptat singuratatea daca nu am fi atat de marcati de acest "Doi" al vietii, am trece prin clipe traindu-le la maxim, bucurandu-ne de prapadita asta viata scurta, fara a risipi cam tot ce ne-a ramas pe cautari si suferinte.... cand e sa apara, apare, cel ce iti va oferi ca si drog cateva clipe traite cu acea conexiune.... de restul amanunte, libertati pierdute, orizonturi ingradite si fericiri impuse, ca de', asa se face, nu se poate fara.
Eu nu dau sfaturi, nu judec si nici nu fac altceva decat sa expun cateva observatii personale pe tema atat de prezentei singuratati.happy

https://youtube.com/watch?v=ciTtNGaSRVA
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

ciuvi13

  • Publicat Acum peste 2 luni
Adela, big hug, daca imi aduc bine aminte ai spus pe undeva ca imi dai voie sa ma indragostesc de tine.happy)) Imi place "fractura sufleteasca", deschide alte orizonturi pentru metafore, multumesc, nu o sa o uit. In rest, mai mereu ai dreptate, ti-am mai spus asta. happy

deceneu01, probabil ca a te intelege, cunoaste, descoperi, accepta, e o cale spre a nu suferi din cauza singuratatii. happy Mi-a placut mereu Eliade cu asta: “Cea mai preţioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, călătorie pe care o facem în singurătate”. Multumesc, dar ador iarna si gerul.happy

Ji, eu sunt cam lenesa si nu prea mai citesc, mai mult incerc sa inteleg din ceea ce observ, traiesc, etc. happy gandindu-ma la ceea ce spui tu.... va trebui sa ma gandesc mai mult, nu reusesc sa creez conexiuni intre ceea ce ma facea pe mine fericita in copilarie si ceea ce ma face acum.... tema pentru acasa.happy multumesc.

4d, baga si tu o oferta ceva, poate se gaseste cineva.happy))

Cold, la finalul zilei nu sunt singura, am copilul, am parintii, am fratii, am prietenii, ma simt libera, da si deloc singura.happy Daca vorbesti despre cuplu, despre un om care sa-mi fie pereche, ei bine... nu-mi lipseste, daca e sa fie, este, daca nu, nu, viata mea e destul de plina si asa... winking

Gicaaa.... fa un om de zapada si bea o bere cu el.happy)) winking
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Mie mi e dor de singuratate, iar altii fug de ea. Facem schimb? rock on!
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Avem zăpadă la București !!!!!applause
matrimoniale - membru fara poza

ciuvi13

  • Publicat Acum peste 2 luni
happy https://youtube.com/watch?v=v7S0ioAsHMI mai stau nitel...
matrimoniale - membru fara poza

ciuvi13

  • Publicat Acum peste 2 luni
Somn lin, Emilule! big hug https://youtube.com/watch?v=latchuYjsZE
matrimoniale - membru fara poza

ciuvi13

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emiule, hai ca ma faci sa rad in hohote.... desi ai dreptate e oarecum definitia casatoriei.olling on the floor Nee.... pot sa te cer pentru o noapte sau pentru o zi, sau deloc, exclus casatoria.happy)))))))))
matrimoniale - membru fara poza

ciuvi13

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emiule, inca mai ai sampanie? surprise plus ca.... nu cred eu ca tu acum mai cauti pereche sa te imperechezi in scopul facerii, de copii si apoi sa te ajuti reciproc in viata cu respectiva.tongue
matrimoniale - membru fara poza

ciuvi13

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emilule, vrei sa ne unim singuratatile, sa facem una mai mare? olling on the floor
matrimoniale - membru fara poza

ciuvi13

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sanziana, ia uite ce am eu: https://youtube.com/watch?v=0EzHsf9sZ_o big hug
matrimoniale - membru fara poza

ciuvi13

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emil, poate gasesti tu raspunsuri in urma discutiei, poate gasesc si eu, dar mai mult ca sigur nu la intrebarile la care cautam,tongue