Regulament
Bloguri
Imi este foarte clar ca subiectul nu poate si nu trebuie epuizat pe un blog, fie si la matri., dar anumite principii mi le-am definit in suflet si in minte : nu mi-as alege partenera pe baza a ceea ce as spera ca va deveni, ci pe baza a ceea ce este, pentru ca EA reprezinta...incontestabil, mai mult decat ceea ce are de aratat si, pornind de la acest pricipiu minimal pot construi o relatie de cuplu durabila.
Potrivirea intr-o relatie de cuplu o privesc in doua sensuri: static si dinamic. Sensul static se refera la compatibilitate, adica la lucrurile in care ne potrivim deja, iar cel dinamic la procesul de ajustare reciproca cu scopul unei potriviri cat mai bune în viitor (nu in sensul schimbarii partenerei, ci a armonizarii lucrurilor pe care nu le avem in comun sau chiar ne diferentieaza categoric). Sunt si diferente care nu ar trebui armonizate, ci privite sau acceptate ca niste provocari de deschidere spre cunoastere. Acestea tin de complementaritate, aspecte in care ne completam lipsurile unul altuia.
Diferentele in cuplu, se spune ca sunt sarea si piperul relatiei. Dar cata sare si cat piper suntem dispusi sa punem si sa acceptam pentru a-i da...”gust”? tongue Si cat de sanatos este sa plecam de la premisa ca acestea sunt ingredientele care ne lipsesc ?
Diferentele trebuie sa fie cat se poate de putine sau experimentand si facand lucruri noi, monotonia si rutina nu se vor instala confortabil mai devreme sau mai tarziu?
Trebuie sa mai lasam din pretentii cand alegem partenerul?
In ce aspecte vom fi mai putin exigenti?
Din scara valorica a propriilor criterii spre fericire devenim tot mai zgarciti in a lasa de la noi?
Intrebari... intrebari...intrebari!! Cu sau fara raspuns, constientizand sau nu toate cele de mai sus si poate multe altele, cum si cu ce plecam la drum inainte de cucerire, dar mai ales ce se intampla daca toate cele gandite si stiute cedeaza in fatza unui sharm personal, careia noi ii spunem simplu: ”chimie”!? tongue
Va astept cu drag opiniile, intotdeauna putem afla lucruri care ne vor ajuta, intr-un fel sau altul… in viitor sau pur si simplu ne pot pune pe ganduri, sa reflectam mai mult asupra noastra, pentru ca prin mesajul transmis sa putem obtine rezultatul dorit. happy

https://youtube.com/watch?v=jFHw1HZTGzM& … ad=10
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii