Regulament
Bloguri
Inspirat de filmul "Pay it Forward" ( "Da mai departe"-distributie: H.Hunt, K.Spacey, H.J.Osment, J.Caviezil, John Bon Jovi... doamnelor tongue )... am initiat un prieten, o ruda si un coleg de serviciu cu ideea acestui film. Totul este foarte simplu: eu am ajutat aceste trei persoane, care aveau nevoie de ajutor din partea altcuiva ca sa-si rezolve o problema... neconditionat si fara crearea vreunei obligatii. Singura "conditie" era ca ei sa faca acelasi lucru pentru alte trei persoane si tot asa... Ca si in film, se " merge" pe incredere deplina. Fara control, fara dovezi si fara regret pentru "efortul" depus: material, uman, energie si/sau timpul afectat. In general sunt o persoana care sare in ajutorul aproapelui sau si, am vrut sa incerc... daca si societatea noastra este pregatita sa "adopte" un astfel de "proiect". thinking
In timp il identific ca a-l fi demarat in primavara: martie-aprilie... anul acesta. Viata si treburile cotidiene m-au "furat" si aproape ca uitasem de initiativa mea. Dar ce-ar fi viata daca "intamplarea" nu si-ar face simtita prezenta in viata noastra?
Si... stupoare!! surprise
Astazi, un domn a apelat la societatea noastra pentru niste lucrari intr-o comuna din apropierea Bucurestiului. Din vorba in vorba am inteles ca era "dator cu cuvantul dat" unui avocat, care i-a pledat intr-o cauza si, pentru care... nu i-a perceput onorariul, fiind la randul sau "dator" cuiva care i-a facut un serviciu in aceleasi conditii.
Desi initial am fost foarte incantat de cele aflate... ulterior, bucuria mi-a fost umbrita de faptul ca "cercul" din care ajunsese la mine feed-back-ul idei initiate, nu era unul tocmai lipsit de... resurse financiare. Stiu ca o persoana care nu poate rezolva o problema singur, nu trebuie sa apartina sau nu dintr-o categorie cu posibilitati financiare... daca are nevoie de ajutor, acesta nu tine cont de pozitia sociala. Dar, as dori ideile voaste pentru a putea "relansa" acest proiect si intr-un mediu mult mai defavorabil dpdv material si/sau uman. Stiu ca nu ar trebui sa ma "plang"... de saracie si neputinta unor semeni ne "lovim" la tot pasul. Ideile pe care vi le cer in ajutor sunt legate de dorinta mea ca odata demarat, acestia sa poata... da mai departe!? In sfarsit! Vazand si facand!
Si, apropo... voi ati "adopta" ideea acestui proiect? Ati accepta sa fiti un... deschizator de drum? Nu trebuie, neaparat, sa fie fapte spectaculoase, ci ceva care conteaza pentru o persoana care nu se poate ajuta singura. Sigur sau mai mult ca sigur ca vor fi persoane care vor "inchide" drumul, dar daca vom fi multi cei care vom incerca... cu atat vor creste sansele sa reusim. La scara mica fata de nevoile unei societati "bolnave", dar decat amorteala si dezinteresul conducatorilor...
Va propun si voua acest demers pentru ca sunt constient ca multi ne dorim o schimbare in viata societatii noastre, o tara in care sa se intample si lucruri bune.
Schimbarea poate incepe si de... aici!?

P.S.: Maine si in weekend... mi-am facut si(n)gur de munca! olling on the floor Dar, tot "raul"... spre bine! Pe luni... (cel mai curand)!

Va doresc tututror un weekend asa cum vi-l doriti si il meritati! happy
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii