Regulament
Bloguri
Dragi utilizatori si cititori ai sectiunii Bloguri,

Va propun in atentie o PETITIE adresata conducerii site-ului Matrimoniale. Daca subscrieti sau nu demersului meu, va rog votati pentru sau impotriva LIBERTATII DE EXPRIMARE a tuturor celor care si-o doresc si o pot face decent (pana la proba contrarie), argumentand sau nu votul d-voastra. IMPORTANT mi se pare daca UNIREA mai face... PUTEREA happy , dar mai ales daca in tara asta mai putem schimba ceva, chiar daca la nivelul unui grup de persoane foarte diferite, dar pe care le uneste cel putin o problema (singuratatea) sau o pasiunea (socializarea prin intermediul scrisului).

În Romania, libertatea de exprimare este garantata prin Constitutie la Articolul 30, proclamand:
" Libertatea de exprimare:

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică și libertatea de a înființa publicații.
(4) Nici o publicație nu poate fi suprimată."

Sunt un adept fervent si un aparator neconditionat al drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei fara amestecul autoritatilor publice sau private si fara a tine seama de frontiere. Prezentul articol doreste sa atraga atentia ca si societatile comerciale se supun unui regim de autorizare si au obligativitatea de a se respecta prevederile Constitutiei Romaniei si a legilor in vigoare. Exercitarea acestor libertati ce comporta indatoriri si responsabilitati poate fi supusa unor formalitati, conditii, restringeri sau sanctiuni prevazute de lege, care constituie masuri necesare, intr-o societate democratica, pentru apararea ordinii si pevenirea infractiunilor, protectia sanatatii sau a moralei, protectia reputatiei sau a drepturilor altora pentru a impiedica divulgarea de informatii confidentiale. Dar sa stabilesti aprioric, printr-un Regulament de ordine interioara, care incalca drepturi prevazute in Constitutia tarii, cine are "dreptul" sa se exprime pe... Bloguri si sa adopti criteriul din economia reala: "primul venit, primul servit"... mi se pare ca este, in PRIMUL RAND, o pierdere pentru imaginea, probitatea, credibilitatea si interesul aratat de acest site fata de membrii sai, dar si o dezamagire printre utilizatorii sectiunii Bloguri... numar destul de limitat si in scadere pe zi ce trece.
Va multumesc anticipat, indiferent pe ce parte a "baricadei" va situati. happy

"Fa ceva pozitiv pentru tara ta si pentru compatriotii tai. Oricat de modest sau neinsemnat este ceea ce faci, fa-o în fiecare zi." - Ion Raţiu
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@SilverDream: Draga mea... nu este nici o polemica, din punctul meu de vedere. happy
In alta ordine de idei, dar pastrandu-ma in "ideea" subiectului propus: POATE ar face-o, daca ar.... putea!? thinking
Eu sunt mereu in "culorile toamnei".... in pasi de dans olling on the floor
O zi buna!!! (pe cat de bun iti este sufletulhappy
matrimoniale - membru fara poza

Annemarrie

  • Publicat Acum peste 2 luni
33ion, ...nesperat de frumos...ce ai scris...
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
"Nu astept, prin urmare, de la dumneavoastra un verdict. Imi cunosc singur si vinovatiile si dreptatea. Am vrut numai sa va previn, sa nu ma judecati gresit daca va trebui sa-mi aruncati si mie o moneda, temandu-va sa nu va muste cobra. Am vrut sa stiti cum s-au intamplat toate. Poate ca atunci o sa simtiti pentru mine acea mila tragica de care v-am vorbit.
Plec, domnilor.
Doamne, apara-ma de mine insumi."
( "Viata pe un peron"- Octavian Paler )

P.S.: Acestea din urma fiind spuse, ma declar in SILENZIO STAMPA ... nedeterminata in timp. sad
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@Multumesc cumva si Annemarrie happy
matrimoniale - membru fara poza

Annemarrie

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deceneu, userul your dream, facea referire la lipsa de acces pe bloguri a majoritatii celorlalti useri si nu la faptul ca cei care sunt pe bloguri nu se pot exprima. Spunea ca exista useri care desi doresc sa posteze nu o pot face, un exemplu fiind chiar userul Mihai1... care si-a transmis comentariul prin intermediul moderatorului. Cred ca sectiunea bloguri a ajuns un fel de cadru privat destinat doar anumitor useri, as putea spune chiar ca adminul le-a facut cadou aceasta sectiune. Asadar o sa citim la nemurire aceleasi asertiuni, dar e si o chestie buna aici, asa userii vor fi obligati sa urmareasca scopul pentru care au intrat aici si anume sa-si gaseasca pe cineva cu care sa continue povestea iin realitate.Toate cele bune.
matrimoniale - membru fara poza

Annemarrie

  • Publicat Acum peste 2 luni
As vrea sa adaug tot in atentia domnului administrator ca intradevar consider si eu ca nu este etic ca pe sectiunea bloguri sa aiba acces doar aproximativ cativa useri pe care poti sa-i numeri pe degete, atat timp cat pe site sunt inscrise mii de persoane. De altfel cu siguranta suntem privati de posibilitatea de a cunoaste persoane noi si interesante, astfel ca intradevar cel putin in ce priveste aceasta sectiune ne putem gandi ca a ajuns sa nu-si mai indeplineasca scopul pentru care a fost creata.
matrimoniale - membru fara poza

Annemarrie

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cred ca e de bun simt ce a spus adminul. Si are dreptate...se pare ca romanii au inteles libertatea de exprimare prin a se certa in public ca niste hahalere, prin a se da in gat unii pe altii si a promova mistoul la rang de sport national. Daca ma uit bine si domnul Mihai1 nu se poate abtine si in loc sa vina cu ceva constructiv, nu se dezice de stilul neaos romanesc si isi ia zdravan peste picior interlocutorul...daca se poate cat mai acid, desi your dream nu a facut decat sa-si exprime un punct de vedere....la urma urmei e dreptul lui.
Cred ca adminul va gasi o solutie pentru toti userii in ce priveste accesul pe bloguri, desi chiar dansul spune ca deja exista, si ca propunere constructiva as sugera ca un user sa poata posta un singur blog la 3 sau 7 zile, astfel incat blogurile care ne intereseaza pe unii dintre noi si unde dorim sa participam la discutii sa ramana mai mult timp pe prima pagina. Multumesc.
matrimoniale - membru fara poza

cumva

  • Publicat Acum peste 2 luni
Your Dream, e evident din mesajul Alessei ca domnul respectiv a rugat-o sa posteze participarea domniei sale la discutie... Pana la rezolvarea accesului sau direct la bloguri...
Si mie mi s/a parut usor ridicola abordarea asta juridica, poate si pentru ca e o discutie care revine periodic pe site... Dar imi place cand oamenii cred in ceea ce spun, asa ca nu pot sa zic decat bafta happy
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@Al3ssa: Presupund ca mesajul transmis de d-voastra, dincolo de lipsa de deontologie (aveti calitatea de moderator si AR FI TREBUIT sa va pastrati echidistanta fata de toti membrii inscrisi pe site)... incalcati si Regulamentul prin faptul ca faceti public un mesaj din privat. big grin In alta ordine de idei, daca n-ar fi de tot rasul, as plange cu lacrimi sincere. big grin Adica un domn Mihai1deocamdata, ma acuza ca lansez in spatiul virtual, apeland la sectiunea Bloguri, un subiect care-l priveste direct si personal? olling on the floor Cat de prosti ne credeti ca sa putem "digera" un astfel de demers? Macar, daca tot v-ati expus criticilor si dezaprobarilor, nu sunteti si curajoasa sa va asumati, apeland la subterfugiu acesta ieftin... mania proletara a unui membru al sitului si care, culmea, nu poate sa-si transmita el insusi opiniile, ci print-o intermediara??? olling on the floor

@Psyche: Desi fusese conceputa ca o satira la adresa popwlarelor povestiri cavaleresti, povestea micului nobil Alonso Quixano (Don Quijote) din La Mancha care, influentat de lecturile sale, ajunge sa se creada un cavaler in cautare de aventuri, devine o fresca a societatii spaniole si o reflexie asupra comportamentului uman. Tiparul din El licenciado Vidriera se repeta, astfel ca Don Quijote, desi considerat de ceilalti nebun, se dovedeste a fi mai aproape de adevar, datorita nobletii gandirii si a actiunilor sale, decat persoanele considerate „normale”. Daca ma consideri "nebun", ma consolez ca macar crezi despre mine ca sunt o persoana careia ii place... lectura!? tongue
Si pentru ca l-ai amintit pe Domnul Octavian Paler, unul dintre OAMENII mei preferati, eu nu-l parafrazez, ci o sa citez din dansul:
"Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca
Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita.
Restul ... depinde de ceilalti.
Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie
Altora s-ar putea sa nu le pese."
Fara falsa modestie... parca mi-a "citit" in ganduri si suflet. happy
matrimoniale - membru fara poza

Psyche

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stimate Domnule „Mihai1deocamdată”,

Mărturisesc că la prima citire, raţionamentul domniei voastre mi-a bântuit un timp prin gânduri. Petiţia părea a fi... o scrisoare pierdută din alte timpuri/lumi, dar (re)găsită fie prea devreme, fie prea târziu, într-o lume complicat de definit. Demersul, însă, mi-a reamintit de Don Quijote şi de inexplicabila lui luptă cu morile de vânt. Mai interesante decât cauza, păreau a fi energia, timpul şi verbele aruncate-n luptă.
Parafrazându-l pe Octavian Paler, fiecare ar trebui să-şi (re)amintească că a avut, măcar o dată-n viaţă, iluzii. „Şi că diferenţa dintre noi şi Don Quijote e că el nu se mulţumeşte să viseze. Într-o bună zi, decide că este mai interesant să trăieşti la nivelul iluziilor decât la nivelul realităţii”. „Şi oare nu asta e lecţia lui Don Quijote, că e important să crezi în ceva, chiar dacă acel «ceva» nu există decât pentru tine?”