Regulament
Bloguri
Nu pot scapa de un gand ce-mi umbla prin minte din clipa cand am citit subiectul propus de @barbatsimplu: “ De ce tindem spre socializare?” . Primul raspuns a fost: “ Ca sa nu “taiem” orice punte de legatura cu lumea!”, desi raspundem cu sensibilitate, in ciuda faptului ca ne lasam descoperiti, in sensul ca evadam, numai aparent, din propria carapace si ne stabilim gradele de apropriere fata de oameni. Nu putem sa negam ca acest spirit de autoprotectie este manevrat de teama. Teama instinctiva ca ar putea patrunde in universul nostru un…nepoftit care, necunoscand regulile proprii, ne-ar distruge echilibrul realizat cu atata truda de-a lungul anilor. Teama cumplita ca puntile care duc spre inimile oamenilor, mai ales a celor de langa noi, se pot prabusi intr-o zi aruncandu-ne in mijlocul valtorii vietii, asa cum s-a mai intamplat si in … trecut. Si ne mai sperie ceva: senzatia de privare de libertate ce ne cuprinde cand simtim ca nu ne mai apartinem in intregime, ca a intervenit peste puterea vointei noastre o stare de dependenta fata de cineva.
Subiectiv, s-ar putea ca acesta sa fie mobilul principal care aseaza bariera intre lumea noastra interioara si cea de dincolo de noi. Necunoscutul ne dezvaluie “petele albe” de pe harta sufletului. Numai “exploratorii” curajosi se desprind de coarda fixata pe peretele abrupt al muntelui pentru a culege o floare rara.
Si atunci…de ce alegem sa socializam?
Pentru ca exista in noi dorinta irezistibila de cineva pe care sa-l simtim aproape si sa-i daruim tot ce avem frumos si pur in fiinta noastra. Pentru ca dorim sa intalnim…iubirea, prietenia… o necesitate interioara de implinire si de echilibru. Este singura modalitate de a ne simti intregi, impacati cu noi si cu lumea, capabili de fapte extraordinare. Iubirea ne face mai buni si mai generosi, suntem mai increzatori, avem certitudinea existentei noastre in spatiul conjugal al realului si spiritualului. Iubirea adevarata se aseaza statornic, odata cu ea inceteaza oscilarile, coboara in sufletul nostru linistea, suntem eliberati de toate indoielile care ne-au bantuit sufletul.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@Attitude: si .... unde-i noutatea, "stirea" ? Am scris, daca ai citit atent: " Ca sa nu “taiem” orice punte de legatura cu lumea! ", chiar daca nu am specificat ca ar fi pe lista de care amintesti ( alaturi de a respira; a ne alimenta si hidrata; a elimina; a ne misca; a dormi, a ne odihni; a ne imbraca si dezbraca; a evita pericolele; a actiona dupa credintele si valorile noastre; a ne realiza; a ne recreea; a invata si, bineinteles....a comunica ). Ideea mea a fost sa incerc sa raspund la intrebarea pusa in subiectul propus de @barbatsimplu.... nimic mai mult happy.

@scriptlance: fiecare etapa a evolutiei noastre isi are propriile metode prin care oamenii relationeaza. Genetic vorbind, cred ca am evoluat si din acest punct de vedere de la "bata", pentru ca ne-a influentat tehnica si tehnologia... sufletele ne-au ramas de... poeti big grin
matrimoniale - membru fara poza

Attitude

  • Publicat Acum peste 2 luni
io credeam ca facem asta doar pentru ca-i pe lista nevoillor fundamentale sad