Regulament
Bloguri

Just vs. discretionar

Cred ca orice comunitate trebuie sa fie un sistem corect (just) de cooperare intre persoane libere si egale, un sistem al carui scop este promovarea in mod egal a intereselor tuturor.
Eu sper sincer ca aici suntem o comunitate si nu doar niste useri pe proprietate cuiva, care considera ca la cine nu-i convine poate sa..plece (sau sa fie interzis)

Dupa mine:
1. O comunitate in care unii oameni cistiga constant iar altii pierd de fiecare data nu este un sistem corect. Ca urmare puterea nu ar trebui sa fie concentrata in mana unei singure persoane (cu ceva delegari simbolice si pe la altele)

2. Comunitatea trebuie sa fie intre persoane libere. Libertatea de care se bucura fiecare individ este limitata doar de libertatea celorlalti. Cu alte cuvinte, eu sint liber sa fac orice, atita timp cit nu aduc atingere libertatii (sau securitatii) tale. Asta ca opus la tiranie si dictatura.

3. Comunitatea trebuie sa fie intre persoane egale. Fiecare dintre noi trebuie sa poata sa se exprime si sa decida asupra regulilor comunitatii. Un regulament nu ar trebui sa fie "impus" de o persoana sau o minoritate.

4. Scopul comunitatii este promovarea in mod egal a intereselor tuturo. Nu numai interesele majoritatii trebuie promovate, ci si cele ale minoritatilor de orice fel: sexuale, religioase, filosofice etc. O majoritate nu poate interzice o minoritate !

Si acum sa vedem ce inseamna discretionar:
DISCREȚIONÁR, -Ă, discreționari, -e, adj. 1. Care e lăsat la bunul-plac al cuiva; arbitrar. 2. (Jur.) Putere discreționară = prerogativă recunoscută de lege în unele state unor organe de stat de a lua măsuri, fără a fi îngrădite în inițiativa lor. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. discrétionnaire.

Cum credeti - acest spatiu virtual este just sau discretionar?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@Annemarrie: esti hotarata sa citesti prin propriul punct de vedere si, scotand din context ( cum ar fi faptul: "Ca afirmi despre mine ca as fi egoist... nu ma atinge!" ) si tu conluzionezi ca orice ai spune nu ma ... atinge, mi se pare ca exagerezi.
Cand am spus: " Nu te lasa influentat de ceilalti, atata timp cand crezi si actionezi conform principiilor si trasaturilor de caracter care-ti definesc personalitatea. Ne nastem liberi si, atata timp cat nu incalcam vreo lege sau libertatea celorlalti, ceea ce este just si/sau discretionar pentru noi, nu trebuie sa coincida cu punctele de vedere ale celorlati." ... ma refeream la farisei/ipocriti, care spun una si fac contrariul si/sau la cei care spun ceva doar din "spirit de turma"... NICIDECUM la a nu-ti pasa de semeni. De altfel... daca erai atenta, am inceput astfel: "... ai obligatia sa respecti opinia fiecaruia si dreptul de a-ti apara si argumenta cu convingere propria-ti parere."
Ma "obligi" sa ma repet: daca m-ai cunoaste cat de putin... as putea intelege demersurile tale despre valorile mele morale si/sau de caracter, as crede ca aceasta parere ti-am facut, dar a te lansa in judecati de valoare pe baza unui comentariu personal la o tema propusa si tu doar sa... ataci!? thinking
Ma cam mira, sincer... comentariile tale, dar este parerea ta si (se pare) esti hotarata sa ramai la ea. happy
olling on the floor Ma adresam lui Manticore, ca este eseul lui... dar am scris ... in general, de fapt am inercat sa (te) lamuresc ce comentasem anterior.
olling on the floor Esti culmea!! Sa spui ca l-as fi "incadrat" pe Manticore intr-un "spirit de turma..." thinking
Imi este clar, din doua ... una: ori eu nu mai reusesc sa ma fac inteles, ori tu nu ma "citesti" exact!? big grin
matrimoniale - membru fara poza

Annemarrie

  • Publicat Acum peste 2 luni
Your_Dream, daca poate te-a deranjat tonul meu, afla ca s-a vrut doar a fi unul convingator. Eu nu am spus ca esti egoist, am spus doar ca mi se pare ca mesajul tau indeamna spre asa ceva. A nu tine cont de parerile celor din jur mi se pare ca denota egocentrism si o lipsa totala de deschidere spre transformare in bine. Stiu ca din iubire oamenii se mai transforma si cu siguranta o adevarata iubire nu este nicidecum trecatoare. In lumina mesajului tau conchid ca oricum orice as soune nu te atinge nimic, asa ca banuiesc si ca aceste randuri vor ricosa ca o raza de soare pe o lama de otel, dar am simtit ca am obligatia morala de a spune exact ce gandesc. Toate cele bune.
In ce-l priveste pe Manticore, nu-l caracterizeaza deloc spiritul de turma si din ce se deduce din scrierile lui, cu siguranta e intotdeauna el insusi.
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
@Annemarrie: cred ca nu ai inteles ceea ce am vrut sa transmit happy Nu este vorba nici despre egocentrismul meu , nici despre a da sfaturi. Si, argumentez: comentariul meu, era de dorit sa fie citit in urmatoarea "cheie" : fi tu insuti si asuma-ti, nu te inscrie (neaparat) in..."spiritul de turma", pentru ca daca nu te regasesti acolo, n-ai mai fi tu, ci ceea ce doreste majoritatea.
Ca afirmi despre mine ca as fi egoist... nu ma atinge! Daca m-ai cunoaste ai constata ca sunt o persoana altruista, discreta si de incredere. Nu fac niciodata comparatie intre ce si cat daruiesc si ceea ce primesc, pentru ca prin felul meu de-a fi, imi place mutl sa fac surprize placute celor din jurul meu.
matrimoniale - membru fara poza

Annemarrie

  • Publicat Acum peste 2 luni
Amedeux, si tocmai ma retrageam definitiv de pe bloguri, of, ma deturnezi...dar ce ton academic ai, pai poate am primit vreo dispensa sa-l apar pe manticore de influente nefaste, poate sunt ingerasul lui pazitor...ha ha. Dar spune-mi tu, cum as fi putut spune pe alt ton ce am spus, nu ar fi sunat la fel daca incepeam cu te rog, nu?...bine, o sa mai lucrez la ton, mai pilesc din el...esti prea pasnic...
matrimoniale - membru fara poza

Annemarrie

  • Publicat Acum peste 2 luni
Your_Dream, si cu asta am incheiat, nu-ti aroga dreptul sa-l sfatuiesti pe Manticore sa fie ba chiar sa devina tot mai mult, un egoist feroce. Daca asta vrei sa devii tu, nu ai decat. Egocentrismul feroce fie el si imbracat in hainele stralucitoare ale unei asa zise libertati fluturate ca stindard si justificare pentru ceva de genul "fac ce vor muschii mei" este un defect major al omului. Sfatuindu-l sa nu se lase influentat de ceilalti totodata practic iti anihilezi sfatul, deoarece in acelasi timp il sfatuiesti sa nu tina cont de el. Oricum, nu am inteles cu ce autoritate morala sau de intelepciune recunoscuta sfatuiesti tu in stanga si in dreapta, pe toata lumea. Stii tu cine e trecator prin viata lui...Sunt curioasa ce viata perfecta ai tu cu acest mod de gandire ca se pare ca nu te intereseaza nimeni si nimic cu adevarat. Probabil nu ai simtit niciodata ca te iubeste cineva cu adevarat. Mai usor cu sfaturile ca nu ti le-a cerut nimeni.
matrimoniale - membru fara poza

cumva

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vreo trei chestii fara legatura intre ele... (sau ?)

1. dl potecuta... mi s/a parut ca/l recunosc dupa comentarii... mai devreme sau mai tarziu, tot ban primea happy

2. as dori sa stiu daca vreunul dintre cei prezenti in discutie are parte de vreo comunitate nediscretionara, cf. caracteristicilor enuntate in blog. eu nu stiu niciuna, dar mi s/ar parea interesant sa aflu ca exista...

3. Amedeux, din pacate, practica a aratat ca cei pe care nu-i intereseaza unele subiecte reusesc sa le interzica si altora sa le discute. Din pacate...
matrimoniale - membru fara poza

Your_Dream

  • Publicat Acum peste 2 luni
Manticore, ai obligatia sa respecti opinia fiecaruia si dreptul de a-ti apara si argumenta cu convingere propria-ti parere. Nu te lasa influentat de ceilalti, atata timp cand crezi si actionezi conform principiilor si trasaturilor de caracter care-ti definesc personalitatea. Ne nastem liberi si, atata timp cat nu incalcam vreo lege sau libertatea celorlalti, ceea ce este just si/sau discretionar pentru noi, nu trebuie sa coincida cu puntele de vedere ale celorlati. Nu uita ca fiecare isi spune varianta, in functie de propria putere de intelegere, educatie, instruire, inteligenta, dar mai ales... interes!? Fi tu insuti, asculta-ti instinctele si nu vei da gres! happy Doar tu vei fi INTOTDEAUNA cu tine... ceilalti sunt doar trecatori prin viata ta!
matrimoniale - membru fara poza

Manticore

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cand aplici masuri disciplinare din motive discretionare se cheama discriminare. De exemplu, nu-mi plac ochelarii tai si te dau afara !
In alta ordine de idei acest site este promovata ca o comunitate a celor ce isi cauta o partenera/ un partener, astfel incat cred ca este ceva normal sa se puna accent pe nevoile / dorintele acestui grup si nu doar pe interesele unei persoane sau ale unui grup restrans.
matrimoniale - membru fara poza

Manticore

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pe aceasta logica inseamna ca daca intri intr-o carciuma poti fi insultat, poti fi dat afara ca ai pielea prea...neagra, poti eventual sa mananci si batie, ca doar e carciuma proprietate personala !!!