Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Despre datingul online

Se pare ca ideea colaborarii cu Dama Fara Secrete a fost una buna, primul ei articol starnind reactii din cele mai diverse si sporind interactiunea pe site. Voi transcrie un comentariu postat in grupul Matrimoniale.ro de pe facebook (https://facebook.com/groups/924131434350336/) la articolul "Relațiile care încep online pot fi mai durabile" deoarece mi-a placut, rezoneaza cu ideile mele despre datingul online si am acceptul persoanei care l-a scris:

<< Stii, postarea ta mi-a adus aminte despre o scriere pe care mi-a citit-o fratele meu, cu cativa ani in urma, pe vremea adolescentei mele. Nu sunt sigura daca era un banc sau realitate, nu am verificat autenticitatea. Oricum nu conteaza. S-a transmis din generatie in generatie, ca unul din fondatorii aparitiei calculatoarelor in viata noastra, venerabilul C. P. Babbage, fiind intrebat despre dragostea in virtual, daca vom ajunge sa facem amor pe calculator, ar fi raspuns cu umoru-i caracteristic “Nu, dragii mei, asta va continua sa se faca manual!” . Asta se intampla acum peste 200 de ani in urma! Tot el explica ca intr-un oras patriarhal cu casute, curti si plin de gradini, unde fetitele si baieteii se intalnesc si se joaca fara teama in aer liber, oamenii au toate sansele sa se cunoasca si sa se indragosteasca.

In acest caz, sa apelezi la calculator ca sa descoperi partenerul potrivit, poate parea "comedios". Dar cand e vorba de orase cu milioane de oameni care traiesc in apartamente, ca sardelele, necunoscandu-si nici vecinii de palier, cu timpul dramuit la maximum, ideea ca poti gasi omul potrivit pentru a construi un destin comun nu mai pare de domeniul sf-ului. Ce vizionar a fost!

Sunt intru totul de acord cu tine, realitatea virtuala face parte din viata generatiei noastre si a celor viitoare in aceeasi masura ca si real life...Carcotasii sustin ca de cele mai multe ori, trecand dintr-o realitate in alta, faci constatarea ca persoana nu-i ceea ce ai crezut, ai visat. Oh, dar asta mi s-a intamplat de mai multe ori in si in real life, cand dupa un timp am constatat ca persoana intalnita nu este ceea ce am sperat.

Care este de fapt deosebirea? Realitatea virtuala este exact ca real life, plina de capcane si pericole. Dar daca esti inteligent iti dai seama ca ea poate fi folosita si la facerea de bine si la facerea de rau, depinde de caracterul utilizatorului. Poti intalni escroci, politisti, drogati, alcoolici, naive in cautare de aventuri nerostite, psihopati, schizoizi, nimfomani, prostituate, tinere ahtiate dupa casatorii cu bmw-uri si conturi grase, care cad in plasa pestilor, si mai ales mincinosi. Da, e adevarat, se pare ca oamenii se desfac mai usor in spatele unei porecle, uitand ca nick-ul e doar un voal, iar nu un scut, protectia fiind doar virtuala. Drogatii vor ramane dependenti de halucinogene, trufasii se vor bate-n orgolii, narcisistii se vor iubi mai mult, agramatii vor ramane la cele cateva clase absolvite, desi trec studii superioare la descriere, mincinosii vor ramane prinsi in propriile minciuni, palavragii vor fi ca-n Eden.

Da, corect, poti juca orice rol in realitatea virtuala, smecheria este ca in final, ajungi sa te joci pe tine, mai real decat crezi tu ca esti in real life... Si da, am intalnit multi oameni pe care i-am cunoscut in realitatea virtuala, cand eu am considerat ca este momentul potrivit. Toti au fost asa cum ii stiam, cum ii mirosisem. Simpatiile au sporit, antipatiile, putine la numar, mi-au fost confirmate. Multi mi-au devenit prieteni adevarati, care au trecut proba timpului.

Iubirea in realitatea virtuala? Sincer? Ea se declanseaza din orice si-n oricine. Locul declansarii e ultima categorie de discutat. Imi amintesc de spusele unui cunoscut in virtual "noi proiectam in celalalt toate fanteziile si dorintele noastre"...pai si-n real life nu-i identic man?

Asta e problema esentiala, nu, nu-i asa, ii oarecum in oglinda si mult mai fain si periculos. Trebuie sa cascam ochii mari, si sa invatam ca nu tot ce zboara-i de mancat. Nu locul de amplasare a tastaturii face diferente intre lumi, ci omul insusi.

In concluzie, da, sunt o imagine vie a unei povesti de dragoste nascute in realitatea virtuala. Doi ani de dialoguri pline de dragoste, pasiune, descoperire de sine si a celuilalt, fara chipuri, doar minti, simtiri si sentimente. Prima intalnire, romantica, in orasul iubirii, Paris. Fiecare cu o floare, preferata de celalalt, in mana, pentru recunoastere. Pasiune, iubire, vise, sperante, viitor comun. Ani fericiti. Final sfasaietor. Tragic. Debusolare. Depresie. Renastere din cenusa. Speranta. Optimism. Viata e frumoasa si in realitatea virtuala si in real life. Traiti-o la maxim, ca si cum ar fi ultima voastra clipa!>> Sarah
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

dama_fara_secrete

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mi-a plăcut nemaipomenit de mult comentariu-articol pe care l-a făcut Sarah. Și eu am trăit o astfel de poveste ceva mai mulți ani decât ea și știu că dacă ai intenții bune... pe internet poți ajunge la un grad de cunoaștere mult mai profund decât în realitate. Cred că iubirea născută online este mai periculoasă, chiar asta am vrut să spun - pentru că se lasă cu multă suferință, și mai magică decât cea în offline. La fel s-a încheiat și la mine - început excepțional, sfârșit tragic! happy)))
Vă pup! :*
cod de securitate