Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Cand o relatie de cuplu se termina, nu intotdeauna se reuseste evitarea suferintei legate de separarea de persoana pe care am iubit-o si schimbarea in viata noastra declansata de aceasta separare. Adesea se adopta la finalul unei relatii un comportament care nu ne ajuta sa mergem inainte pe propriul drum.

Dar ce-ar trebui facut cand se termina un raport? Iata cateva sfaturi pentru a nu ramane sfasiati de durere si deziluzie.
Cand o relatie se incheie e necesar sa ne acordam timp pentru "Vindecarea ranilor" si sa ne inarmam cu o vointa enorma pentru a reusi sa depasim momentul.

Iubirile, chiar si atunci cand se termina, lasa intotdeauna amintiri formate din imagini, fotografii, melodii etc. Ceea ce nu trebuie facut pentru a depasi finalul unei relatii este sa ne cufundam in amintiri. Nu inseamna ca trebuie in mod obligatoriu sa scapam de tot ceea ce e legat de relatia respectiva, dar atat timp cat aceste amintiri ne vor face rau, ar fi mai bine sa le eliminam din locurile frecventate cel mai des, din celular (poze, sms-uri) sau de pe facebook.

Daca ati fost lasat(a) trebuie sa va straduiti sa rezistati tentatiei de a bombarda fostul/fosta cu apeluri, mesaje, vizite neasteptate si posibil nedorite. In schimb, e recomandat sa telefonati unui prieten pentru a va elibera de furie si durere deoarece va putea sa va inteleaga mai bine si nu va  va judeca imaturi sau incapabili sa va ridicati dupa ce ati cazut...pastrati-va demnitatea.

Plansul inchisi in casa nu este o solutie buna dupa incheierea unei povesti de iubire. Pe langa faptul ca va veti simti deprimati, veti avea niste ochi umflati de nu va veti mai putea privi in oglinda. Mai bine sa nu ramaneti singuri ci sa cereti ajutorul prietenilor sau sa organizati o excursie in locuri noi (nu in cele in care ati mers cu fostul / fosta sau pe care stiti ca le frecventeaza).
"Cui pe cui se scoate" nu e intotdeauna alegerea justa. Anumite alegeri s-ar putea dovedi doar o razbunare impotriva partenerului precedent. Inainte de a incepe o noua relatie e necesar sa inchideti mai intai contul cu trecutul.
Daca se urmareste reluarea raporturilor cu fostul / fosta chiar si cu unicul obiectiv de a ramane amici, ar fi indicat sa nu vorbiti de rau persoana cu oricine se nimereste si sa va masurati cuvintele care fac referire la aceasta (de preferat sa va confesati doar persoanelor care se bucura de incredere totala).
Cand increderea in sine e prea scazuta pentru a putea merge inainte, sa depasiti despartirea sau abandonul, nu trebuie sa va fie frica sa va adresati unui psiholog care ar putea fi un suport util pentru a canaliza suferinta intr-un mod productiv si va veti putea continua viata chiar si fara un partener.

Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza mihay_s

mihay_s

  • Publicat Acum peste 2 luni
Este complicat sa dai sfaturi in astfel de momente, persoana care este in aceasta situatie poate suferi așa de mult ca nici nu te aude când vorbesti.
Cred ca cel mai bine este sa te împaci cu tine sa stii ca ai dăruit ceva ce nimeni nu mai poate dărui. Stiu este cumplit de greu mai ales pentru cei sensibili, solutia psihologul.
Baftă Dorian 70 winking
matrimoniale - membru fara poza

dorian70

  • Publicat Acum peste 2 luni
Oameni buni, e cumplit sa traiesti aceasta drama, va vorbesc din prisma unui barbat insurat cu experienta de peste 20 ani in casnicie si pentru care familia a fost cel mai de pret lucru.
Ajungi la un moment dat si te intrebi de ce se intampla astfel de lucruri? Am ajuns la o singura concluzie...omul bun e prost, nu trebuie sa te sacrifici inutil si sa oferi mai multa dragoste decat primesti, in fiecare om exista o doza de egoism, dar problema apare atunci cand celalalt se gandeste doar la el.
Sincer sunt in pragul unui divort si cred ca imi este teama de ce va urma...astept sfaturi de la cineva care a reusit sa treaca de acest moment.
Nu stiu ce sa fac!
matrimoniale - membru fara poza

pacatoasa

  • Publicat Acum peste 2 luni
nu merita sa suferi pt.nimic in lumea asta sfatul meu
matrimoniale - membru fara poza

pacatoasa

  • Publicat Acum peste 2 luni
EU NU SUFAR SUNT IN CAUTARE DE UN PRINT .......
matrimoniale - membru fara poza

pleneristul

  • Publicat Acum peste 2 luni
S-a trezit nația : proaspătă, freamătă, gângurește. Se scălămbăie cu emoticoane, dar e capabilă de un nou început ! ( cei care le-au ratat pe celelalte !) Ce poate fi grozăvie mai mare decât să aduni și să pui împreună (pentru a funcționa, desigur ! ) oamenii între ei. Splendid efort intelectual. Altfel decâ toate cortinele (a se citi ”interfețe”) care acoperă marile noastre rătăciri prin pustiu, sper ca aceasta să fie mai mult decât o frecție la un ...cap de lemn. Ai auzit, Pinocchio ?! De vină e tăticu, Geppetto. Știa mai mult decât noi despre reificarea prin sex-simboluri și paraziții lor moderatori
poza anastasov

anastasov

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ciudat, traim intr-o epoca a dezbinului, a interesului de comfuz, deoarece nu stim ce vrem si ce cautam. Se cauta sufletul pereche, dar sa aiba vila si masina. Daca ai toate acestea nu il ai pe vino in coace. Daca nu-ti lipseste nici asta, de ce ai lasat tatuaju fostei la vedere, ii explici si ls revedere, te trezesti ca te trimite pe ceat. Ori cum nu dunt in tara vin peste o luna. In plus poza nu este reala si imi place saurma cu de toate. Concluzia nimic setos nici de o parte nici de cealalta. Frustrati, si nedecise.
.
poza ArmeeDeTerre

ArmeeDeTerre

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cezarica, vezi ca in orice moment ma pot deplasa in orice zona din Europa,te rog sa te infranezi cu texte de bazar pe care le trimiti la profilul meu....eu nu stau intr-un cont de pe un site, ca tine...stai flexal labau, esti f mult inferior mie ca sa imi pun mintea cu tine
poza ArmeeDeTerre

ArmeeDeTerre

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nici unul nu recunoasteti ca ati rupt laba...drogati-va ca asa uitati de toate happy))) o dati numai in texte de bazar si va cred numai alti agarici sparti si aia de laba
poza cezar43

cezar43

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu stiu daca varianta cu psihologul este cea mai buna........totul porneste din capsorul nostru.....am trecut printr-un divort,si singurul psiholog care m-a ajutat am fost eu.....pentru ca atunci cand esti daramat nimeni nu te vrea in preajma.....nicio femeie nu are nevoie de un barbat in viata ei care se gandeste la trecut,pentru ca nu poti construi viitorul,si la job...nu cred ca are nevoie cineva sa te vada ingandurat,abatut,sincer......si toate aceste lucruri te fac sa te gandesti la ce e bine de facut,ca sa nu fi ,,izolat".....,,respins"....de cei din jur.....multi nu pot trece asa usor printr-un ,,divort"...,,separare".......e greu adevarat,dar nu imposibil.....daca vrei sa mergi mai departe.....si sa traiesti din ,,maine"si nu din,,ieri"
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Mă scuzati......., mă duc sa îmi iubesc pisicahappy.
cod de securitate