Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Frica de abandon

Acceptarea finalului unei relatii de dragoste nu este simpla. Cateodata e foarte complicat si pentru unii devine o situatie perceputa ca imposibila. Exista senzatia ca nu se va putea depasi niciodata suferinta, ca nu se va putea distrage gandul de la persoana iubita si nu va putea incepe o viata noua fara ea. Cine reactioneaza in acest fel la o despartire sau doar la gandul unei despartiri experimenteaza o forma particulara de frica: frica de abandon.

Aici se merge dincolo de asa-zisul "doliu" al separarii, traind-o in schimb ca o experienta care face sa dispara orice certitudine, incluse cele relative la propria persoana. In fata acesteii experiente propriul nostru sentiment de identitate se clatina, ne simtim sfasiati, fara o tinta, fara un scop.

Frica de abandon starneste un sentiment de goliciune, de uimire in fata vietii insesi, care dintr-odata apare lipsita de sens. Acesta naste din perceptia de a nu fi in inima nimanui: in absenta partenerului care joaca rolul unei oglinzi frica cea mai profunda este aceea de a nu mai exista. Pentru a intelege acest sentiment e suficient sa ne gandim la un copil care se joaca ascunzandu-se dar pe care nu-l gaseste nimeni.

Doar pentru a evita aceste sentimente, adesea persoanele supuse acestui tip de frica accepta sa fie tintuite in relatii nesatisfacatoare care persista in timp si astfel la insatisfactia relatiei se adauga si frica de a ramane singuri, creandu-se astfel o stare de tensiune fara iesire. Alte persoane reactioneaza in schimb cu "filofobia", frica de a iubi: dupa ce s-au "ars" prefera sa ramana in suferinta singuratatii, mai degraba decat sa experimenteze durerea si mai mare a unei alte despartiri.

Frica de abandon isi are adesea radacinile in adolescenta si in modalitatile cu care au fost tratate micile si marile separari in viata. Aceste despartiri sunt in fond revolutii necesare in dezvoltarea individului: din orice certitudine lasata in spate naste o noua provocare care va duce la o noua linie de sosire. Pentru a reusi sa vedem in acest mod e necesar sa avem un parcurs personal care sa umple acel gol care ne duce inapoi oriunde mergem. Doar umpland acest gol personal va fi in final posibil sa ne simtim bine (si) in doi.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

EniGmA

  • Publicat Acum peste 2 luni
"M-au viscolit şi ierni şi timp şi viaţă
În graba lor furtuni m-au tot cernut,
De-ar fi să plâng, mi-e lacrima de gheaţă,
M-am risipit, m-am adunat, şi-atât.

Am strâns mereu în pumnul meu averi,
Trufaş stăpânul lumii m-am crezut,
Pe umeri aplecaţi, ducând poveri
M-am risipit, m-am adunat, şi-atât.

Si am visat, pân-au rămas doar- vise
Nici nu mai ştiu prea bine ce am vrut
Trecut-au anii, tâmplele mi-s ninse
M-am risipit, m-am adunat, şi-atât.

Iar azi, când tu îmi baţi in suflet iară
Iubirii să-i mai facem legământ...
Nu stiu de iei, sau pui altă povară
M-aş aduna, de-aş şti pe unde sunt."

(Sanda Nicucie - M-am risipit)
matrimoniale - membru fara poza

19490428a

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca ai probleme (tabu) intra pe http:/track.xtrasize.pl/product/ XtraSize/?pid=114&uid=24179 sunt produse deosebite trimite si la altii.daca vrei sa cumperi inscrie-te si comanda.Este un rau necesar dar deosebit.
matrimoniale - membru fara poza

alexocean

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bravo Robert ai expus problema in toata goliciunea ei,adevarul pur fara menajamente bravo!
poza Xperience

Xperience

  • Publicat Acum peste 2 luni
Domnul Robert,
stai linistit ! nu esti singurul in situatia ta happy
de acum 3 zile sper ca ti-a mai trecut un pic supararea happy

sa iti spun ceva happy toata viata noastra .. asa cum e .. a fost alegerea noastra cu 500 de ani in urma happy acum doar jucam propriul scenariu happy si ca orice scenariu facut de tine .. pentru tine ... tu iti pui greutati .. tu iti pui solutii in el happy

orice greuate e ca sa invatam o lectie happy sper ca tu ti-ai invatat-o pe a ta .. ca eu sigur am invatat-o pe a mea happy

a mea a a fost sa nu critic femeia happy ea nu are voie sa fie criticata .. fraierul trebuie sa astepte 3 ani ca femeia ca intrebe happy

hai Noroc happy
cod de securitate