Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Se stie ca nimic nu reuseste bine daca ne gandim ca va sfarsi prost. Primul pas inainte de orice actiune este sa credem in mod absolut si definitiv in ceea ce suntem pe cale sa realizam.

Pentru persoanele timide sau introvertite relationarea cu alte persoane genereaza anxietate, angoasa, intr-o asemenea masura incat in cazurile cele mai grave se manifesta chiar si fizic: transpiratii reci, nod in gat, dureri de stomac, dificultati de exprimare etc. Toate aceste simptome sunt generate de acelasi factor: timiditatea. Pentru a invinge timiditatea si a putea relationa cu o alta persoana, inainte de toate trebuie sa stim ca timiditatea noastra are o limita pe care daca o depasim simptomele incep sa dispara.

Oricum, daca in momentul in care te apropii de o alta persoana simti unele simptome de timiditate, frica sau disconfort fizic, ceea ce trebuie sa faci e sa intarzii intalnirea cateva minute si sa astepti  ca frica si timiditatea sa dispara. Daca te afli in acelasi loc cu persoana pe care doresti sa o abordezi, asteapta observand-o.

Astfel vei putea, in timp ce te linistesti, sa realizezi ca e doar o alta fiinta umana ca si tine si nu se va intampla nimic daca te apropii si ii vorbesti. Acesta este momentul in care increderea in tine intra in actiune.

Va trebui in aceasta perioada de asteptare sa te incarci cu incredere in propriile forte. In ce mod? Imaginandu-ti frazele tale cele mai bune, momentele tale stralucitoare sau amintindu-ti capacitatile de care te mandresti.

Incearca sa retraiesti aceste momente inspirand incet pe nas si expirand pe gura. Tot ceea ce reprezinti este in interiorul tau si daca pentru tine ceva e important va fi si pentru persoana cu care doresti sa intri in contact. Imagineaza-ti ca aceasta era cu tine in momentele tale glorioase, cu siguranta te-ar fi admirat, apreciat, iubit etc.

Gandeste-te si reflecteaza la acest lucru: ai multe de oferit persoanei de care esti interesat, trebuie doar sa ai posibilitatea de a o demonstra. Inspira si expira. Aminteste-ti din nou momentele tale de glorie, reincarca-te cu incredere, cu respect de sine. In timp ce timiditatea incepe incet sa dispara vei simti o stare de bine in tot corpul. Aminteste-ti ca esti tot ceea ce doresti sa fii, trebuie doar sa gasesti cuvintele pentru a te exprima. Uita experientele neplacute anterioare, mai mult, nu le permite sa-ti vina in minte. Incearca doar sa recreezi si sa simti momentele tale cele mai placute care te inalta si formeaza o armura ce te ajuta sa fii dezinhibat. In acest moment, cand deja te simti mai bine, sigur si invincibil, apropie-te de persoana. Esti incarcat cu imaginea tuturor succeselor tale: ai incredere in tine si vor avea si ceilalti. La urma urmelor increderea muta muntii.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Kosty_1984

  • Publicat Acum peste 2 luni
Felicitari pentru articol.
Timididatea este precum o fobie parea mea, si nu poate fi vindecata decat prin INCERCARE CONTINUA ,iar apoi pentru a invinge acest factor ai nevoie de AMBITIE +MOTIVARE pentru ca sucesul va veni mai greu dar va veni .
A fi o persoana Timida nu inseamna ca esti o persoana cu bun simt ,din contra uneori ai de pierdut iar BUNUL SIMT isi are locul lui la momentul potrivit . Persoanele timide sunt persoane nesigure care au calitati la fel ca si persoanele curajoase .......Trebuie doar luat "Taurul de coarne " si nu o sa-ti vina sa crezi ce usor a fost momentul
Daca esti timid /timida ai de pierdut pentru ca deseori in viata o sa ai parte de persoane si momente la care trebuie spus DA sau NU .
Aici intra chiar si Banalul salariu care ai vrea sa il mai mare dar ti-e rusine parca sa discuti cu Seful tau pe tema aceasta (mie mi- a fost rusine dar am facut-o si pe asta big grin si a fost mai bine ) .
Controlarea emotiilor este esentiala in orice moment din viata .
poza StavrossMonel

StavrossMonel

  • Publicat Acum peste 2 luni
Timiditatea trece dupa ce trecem de faza imtimitatilor happy
poza angelwings87

angelwings87

  • Publicat Acum peste 2 luni
recunosc ca si eu sunt o persoana timida .... si stiu ca am de pierdut dar daca de exemplu o fata nu ma place degeaba incerc..ar trebuii sa ia ea primul cuvant sau cel putin sa mi dea de inteles ca ii place de mine...oricum,,,,asta sunt eu poate ca nu avem toti acel tupeu...
poza bocmar72

bocmar72

  • Publicat Acum peste 2 luni
Timiditatea...un mare filosof...o definea în felul urmãtor: Prea mult bun simț pus pe umerii unui om... Eu îi dau dreptate!
poza Iri2727

Iri2727

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pentru gionioalker cu privire la mesaj, poti sa accepti ca pe un sfat

ceea ce ai scris in mesaj este doar in mintea si gandurile tale, schimba-ti gandirea in bine si vei vedea lumea diferit.
poza DEEVA

DEEVA

  • Publicat Acum peste 2 luni
unii scapa de acest "defect" folosind medicamentatie happy
matrimoniale - membru fara poza

liviu3333

  • Publicat Acum peste 2 luni
timiditatea exista pana intervine dispretul.
si pe urma de la sti sti sti ... se trece la jap jap jap.
am fost 15 de ani fraier nu o sa fiu toata viata.
cod de securitate