Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Fiecare casatorie se confrunta cu probleme. Nu conteaza de cat timp sunteti casatoriti, daca de unul sau 40 de ani, veti avea oricum probleme. Problemele maritale pot fi extrem de intense si dureroase, acestea ranesc adanc si dureaza foarte mult.

Durerea cauzata de cineva foarte apropiat, ca de exemplu sotia, poate fi foarte greu de  infruntat. Cei mai multi avem idei preconcepute despre modul in care sotii nostri ar trebui sa ne trateze. Ne asteptam la tratamente mai urate de la alte persoane, dar nu de la sotiile noastre. Sa ne amintim doar ca in calitate de fiinte umane adesea gandim, simtim si ne purtam intr-un mod care poate fi dureros pentru persoanele pe care le iubim. Sub povara problemelor avem tendinta sa-i tratam pe cei din jurul nostru intr-un mod defectuos; asa ca oricat ne-ar pasa, ne vom răni uneori reciproc.

Casatoria voastra nu este sortita esecului pentru v-ati ranit unul pe altul, aveti dificultati de comunicare sau nu va puteti pune de acord in legatura cu probleme importante. Cuplurile au experimentat si rezolvat probleme de unele singure incepand cu Adam si Eva si pana in zilele noastre. Cu cat un cuplu dobandeste mai multa experienta si maturitate, cu atat va avea mai mult succes in controlarea si rezolvarea problemelor. Dumnezeu ne-a creat cu capacitatea de a gestiona cu succes relațiile într-un mod sănătos și productiv.

Intrebati alte cupluri ce le-a trebuit pentru a construi o casatorie puternica. Fiti siguri ca asemenea casatorii nu se dezvolta peste noapte. Cu siguranta au experimentat unele din problemele cu care va confruntati. Un motiv pentru care casatoria lor este puternica astazi este ca au hotarat ca orice obstacol vor infrunta, vor invata sa-si gestioneze problemele si sa depaseasca orice criza.

Citind acest articol, va rugam sa intelegeti ca principiile pe care le sugeram nu sunt menite sa fie valabile pentru orice problema cu care un cuplu s-ar putea intalni in timpul casatoriei. In mod special dorim sa mentionam ca nu ar trebui sa acceptati o situatie in care siguranta dumneavoastra sau a altor persoane dragi este in pericol. Daca sunteti intr-o relatie in care partenerul/partenera prezinta oricare din semnele urmatoare ar trebui sa cautati ajutor imediat:

1) este abuziv fiziv
2) prezinta simptomele unei boli mentale
3) ameninta siguranta copiilor dumneavoastra

Acestea nu sunt probleme simpliste și nu pot fi tratate pur si simplu citind o carte sau vorbind cu un prieten. Solicitați imediat ajutor profesional.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Andrada2014

  • Publicat Acum peste 2 luni
casatoria nu e un joc , nu e o gluma , ptr ca niki viata noastra nu e o gluma . daca nu e dragoste , daca nu este acea scanteie sa poti iubi , atunci niki iubire nu este , si totul pleaca de la respect , incredere unul in celalalt , si vointa de a face o familie .
matrimoniale - membru fara poza

gabrielmihai2006

  • Publicat Acum peste 2 luni
Continuare. Incepeti cu al patru-lea comentariu.
Poate sunt eu de vina!? Sincer nu stiu ce sa mai cred! Este adevarat ca poate si meseria mea de sofer,e de vina,cel putin asa vreau sa cred. De trei ani sunt mai mult plecat decat acasa,dar nu cred ca asta ar fi un impediment ,banuiesc ca se poate avea o relatie la distanta. Am ales aceasta meserie deoarece inca este destul de bine platita si prin acest intermediu ma pot realiza si eu cat de cat. Cred si sper ca intr-o zi imi voi gasi si eu aleasa,cu care sa-mi intemeiez o familie,pentru ca pana la urma asta este cel mai important lucru de pe pamant,eu unul asta cred.
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea,dar asta e ceea ce m-a facut sa stau putin mai la distanta in ceea ce priveste relatiile,casatoria. P.S. Nu m-ar deranja cateva sfaturi.
matrimoniale - membru fara poza

gabrielmihai2006

  • Publicat Acum peste 2 luni
Continuare.
Poate ca am facut bine,poate ca nu,dar nu am vrut sa gresesc si sa traiesc ceea ce au trait ei! Eu sunt putin mai "rotunjor" si poate de aceea fetele nu prea se uita la mine. In ziua de azi ele cauta "fotomodele",sa aibe casa,masina,bani etc. Totul este din interes! Mi-am tot facut cont-uri pe retele de socializare(matrimoniale),dar pana acum fara nici un rezultat.
matrimoniale - membru fara poza

gabrielmihai2006

  • Publicat Acum peste 2 luni
Continuare. Sora mea este la a trei-a casnicie si fratele meu la a doua si pot spune ca nici acum nu sunt bine! Eu inca nu m-am casatorit si desi imi este rusine sa o spun,nici nu am avut o relatie stabila. Nu am vrut deoarece mi-a fost frica sa nu fiu ranit prea tare,rani care puteau lasa urme foarte adanci in sufletul meu,cel putin la mine. Vezi continuare.
matrimoniale - membru fara poza

gabrielmihai2006

  • Publicat Acum peste 2 luni
Salutare tuturor!
Uffff,nu stiu cum sa incep.
Am 26 si am vazut destule in viata asta a mea scurta. Ar fi multe de povestit,dar va spun mai pe scut. Parintii mei sunt căsătoriți de 42 de ani si au trecut prin multe,dar inca sunt impreuna. Suntem trei frati si eu sunt cel mai mic,intre mine si ei fiind o diferenta de 13 respectiv 15 ani. Vezi continuare.
poza aidapopescu

aidapopescu

  • Publicat Acum peste 2 luni
Oh!E o chestiune delicata.Trebuie sa ai fler.Oamenii au zeci de masti.Unii sunt niste actori inascuti.Daca esti un om curat la suflet,privesti lumea prin propria prisma si crezi ca toti sunt sinceri.Si te trezesti,deodata,in groapa cu lei,iar cel mai periculos dintre ei e cel ce doarlme in pat langa tine...E cumplit!O casnicie implica de cele mai multe ori un bou si-o belea.Nu conteaza Tde Pce gen esti!Beleaua,daca ti-o gasesti,e bine sa fugi si sa mugi!
poza walentyn22

walentyn22

  • Publicat Acum peste 2 luni
Numai rahaturi . SA NU TE MINTA MAI MULT DECAT MINTI TU . Asta este esenta in orice relatie ..ca e casatorie de 20 de ani sau prietenie de 3 luni ..unica teama ..grea , profunda si generatoare de actiune este asta , minciuna si increderea , aici este balantza care pastreaza , coaguleaza sau destrama o relatie . De aici , infinite scenarii ...Poti sa o .."arzi" cum doresti , Pitzi , Artista , Cerebrala sau el , Rechin , Observator ,Privitor , Interesat sau Pasiv...asta este punctul de referinta indiferent ce esti sau te crezi ..si multi sau multe nici macar nu-l constientizeaza .
poza virgilpaun47

virgilpaun47

  • Publicat Acum peste 2 luni
Parerea mea este ca foarta multa lume pleaca intr-o caznicie pe criteri materiale Totul se raporteaza la putera de cumparare. Daca suntem cinstiti cu noi vom sti ce trebuie facut dar asta inseamna automat ca nu trebuie sa fim indragostiti pentru ca atunci nu judeci cu capul limpede. Cand ajungi sa te vinzi trebuie sa fi constient ca esti un obiect pentru cumparator si ve fi schimbat cu altul mai frumos sau mai fitos Nu poti cere sa fi iubit daca esti vazut ca un obiect sau ca pe o rampa de lansare in toate aceste cazuri intervine indiferenta cearta neglijenta si intr-un final despartirea Marea majoritate vor sa obtina cat mai mult in cel mai scurt timp dar fara a face ceva sau cu un efort foarte mic
Abuzurile nu sunt numai cele fizice sau mentale sunt si cele in care este vorba de incredere care pot provoca rani sufletesti mai mari decat cele fizice
cod de securitate