Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Deseori aud prietenii spunând:
-Părinţii mei au avut o relaţie foarte bună.
-Ce vrei să spui prin „bună”? îi întreb.
-Nu se certau. Petreceau mult timp unul cu celălalt.

Cu ani în urmă, se poate ca aceasta să fi fost definiţia une relaţii bune, dar astăzi cei mai mulţi oameni vor mai mult. În continuare sunt zece semne ale unei relaţii sănătoase.

1) Blândeţea
Este blândeţea mai importantă pentru fiecare decât să faceţi toate lucrurile in manieră proprie, să deţineţi controlul sau să aveţi mereu dreptate? Vă bucuraţi în a fi buni unul cu celălalt? Blândeţea în defavoarea impunerii mereu a propriului punct de vedere este esenţială pentru o relaţie sănătoasă.

2) Căldura şi afecţiunea spontană
Vă exprimaţi des afecţiunea unul faţă de celălalt? Sunteţi amândoi capabili să vedeţi esenţa frumuseţii partenerului de viaţă, mai degrabă decât defectele? Puteţi trece dincolo de exterior spre centrul sinelui celuilalt? Căldura şi afecţiunea sunt vitale pentru o relaţie sănătoasă.

3) Râsul şi distracţia
Vă puteţi juca şi râde împreună? Apreciaţi şi vă bucuraţi de simţul umorului celuilalt? În mijlocul dificultăţilor, vă puteţi ajuta să vă binedispuneţi reciproc cu umor? Puteţi lăsa garda jos, jucându-vă împreună, lăsând să fiţi ca nişte copii împreună? Zâmbetele şi distracţia joacă un rol imens într-o relaţie sănătoasă.

4) Satisfacţia timpului petrecut împreună şi timpului petrecut separat
Sunteţi unul pentru celălalt persoana favorită pentru petrecerea timpului? Sunteţi motivaţi să vă faceţi timp doar pentru a fi împreună?
Unele cupluri petrec mult timp împreună deoarece le face plăcere cu adevărat, în vreme ce altele petrec mult timp împreună din teama de a nu fi singuri. Este important pentru o relaţie sănătoasă sau pentru fiecare persoană implicată să aibă prieteni şi hobby-uri, pentru a nu fi dependenţi unul de celălalt. Dependenţa nu este sănătoasă într-o relaţie, în mod special dependenţa emoţională.

5) O metodă de a soluţiona conflictele
Toate relaţiile au conflicte. Nu conflictul este problema, ci modul în care te ocupi de acesta. Aveţi o metodă pentru a soluţiona conflictele, sau problemele sunt doar date la o parte? Dacă cearta este parte din modalitatea de a rezolva conflictul, vă certaţi corect sau vă răniţi reciproc atunci când o faceţi?

6) Eliberarea de mânie
Dacă unul sau amândoi vă enervaţi, ţineţi cu dinţii de asta, pedepsindu-vă partenerul, sau puteţi renunţa la această stare cu uşurinţă? În relaţiile sănătoase, ambii parteneri pot trece peste mânie cu rapiditate, la blândeţe şi afecţiune.

7) Încrederea în dragostea celuilalt
Aveţi amândoi încredere că dragostea este stabilă, chiar şi în momente foarte dificile pentru voi? Ştiţi amândoi că puteţi să o daţi în bară, vă puteţi dezamăgi sau răni emoţional unul pe celălalt şi dragostea încă va fi acolo? Ştiţi amândoi că dragostea ţine de cine sunteţi, nu de ceea ce faceţi? Acest nivel de adevăr este esenţial pentru o relaţie sănătoasă.

8) Ascultarea, înţelegerea, acceptarea şi învăţarea
Vă simţiţi ascultat, înţeles şi acceptat? Vă puteţi împărtăşi secretele partenerului fără teama de a fi judecat? Sunteţi, fiecare, mai interesat în a învăţa despre sine şi celălalt, mai degrabă decât a prelua controlul? Vă ascultaţi unul pe celălalt cu inima deschisă şi dorinţa de a înţelege mai degrabă decât pentru a vă judeca reciproc?

9) Sexualitatea
Este relaţia voastră sexuală caldă şi tandră? Puteţi fi spontani sexual? Puteţi vorbi unul cu celălalt despre lucrurile care vă fac plăcere?

10) Libertatea de a fi tu însuţi
Vă simţiţi fiecare liber de a fi voi înşivă în totalitate? Vă simţiţi fiecare sprijinit în căutarea lucrurilor care vă aduc bucurie? Se bucură partenerul pentru bucuria ta?

Deşi unii oameni se simt în mod natural liberi, deschişi, afectivi şi responsabili emoţional pentru ei înşişi, majoritatea au nevoie să îşi vindece temerile şi prejudecăţile  deprinse în familiile lor. Relaţiile sănătoase se dezvoltă pe măsură ce fiecare din parteneri îşi dezvoltă abilitatea de a se iubi pe sine şi pe celălalt.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate