Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Sursele media iubesc sa picteze dragostea in culori dramatice: intre sentimente neimpartasite, rapoarte conflictuale, relatii periculoase, avalansa de pasiune, modelele tipice ale raporturilor de cuplu in filme si serialele de televiziune sunt obligatoriu caracterizate de tensiune. Si e normal sa fie asa. Insa adesea realitatea este foarte diferita de fictiunea cinematografica, si exista un lucru pe care rareori media il aminteste: relatiile adevarate - cele stabile si de durata - sunt "plictisitoare", in sensul ca nu au nevoie de nicio drama care sa le legitimeze. Cand soseste acel moment in care iti dai seama ca te simti extraordinar cu partenerul tau chiar si privind un film in pijamale pe canapea, ei, bun venit in lumea relatiilor mature!

In continuare vom incerca sa definim 5 semne majore care dovedesc o relatie stabila:

1. Cand vorbim despre viitor fara sa ne fie frica

In relatiile "imature" viitorul cuplului este un teren incert. Se evita discutiile despre acesta deoarece nu dorim sa ne simtim legati excesiv sau nu suntem deloc siguri ca relatia poate dura mai mult de cateva luni. Toate acestea pot chiar sa genereze situatii jenante si neintelegeri. Intr-un rport matur si stabil nu exista temeri in a vorbi deschis despre viitorul cuplului, si e cu totul normal sa planificam calatorii sau sa ne angajam la diverse sarcini impreuna chiar si cu multe luni inainte.

2. Nu trebuie sa fim in contact 24 de ore pe zi

Dintr-o stranie interpretare a conceptului de cuplu, de obicei indragostitii - in special in relatiile incipiente - simt nevoia sa stie totul despre cum si-a petrecut partenerul ziua si sa comunice 24 de ore pe zi. Relatiile mature in schimb se bazeaza pe ideea ca, in paralel cu viata de cuplu, ambii parteneri au propriul spatiu personal si propriul univers. Nu exista obsesia de a sti totul in orice moment pentru ca increderea este o garantie suficienta a respectului reciproc.

3. Cand exista complicitate imperfectiunile nu conteaza

La primele intalniri se are grija in mod maniacal de orice minim detaliu al propriului aspect fizic pentru a nu face o figura proasta. Daca seara se termina "cu bine" si in momentul cand ne dezbracam observam ca avem o soseta gaurita este mai rau decat intr-o tragedie greaca. Dar cu timpul increderea si complicitatea de cuplu fac in asa fel incat orice imperfectiune de acest gen sa nu mai fie nici macar observata. Chiar si respiratia greoaie de dimineata inceteaza sa fie o problema notabila. Cand imperfectiunile si lucrurile enervante incep din nou sa ne irite inseamna ca relatia urmeaza o directie descendenta.

4. Nu mai exista teroarea parintilor celuilalt

Un aspect care da fiori in fiecare relatie, mai ales la inceputurile ei este cel legat de parintii partenerului. Prima data cand suntem invitati la pranz de parintii lui/ei e de departe un moment infricosator si o proba de maturitate: voi face o impresie buna? sunt imbracat(a) bine? cum trebuie sa ma comport? or fi simpatici? ce intrebari imi vor pune? Cu timpul realizam ca "socrii" sunt persoane normale de care nu trebuie sa avem frica. Mai mult, uneori se dovedesc a fi o companie extraordinara.

5. Sa demonstram dragostea conteaza mai mult decat sa o exprimam in cuvinte

Indragostitii simt nevoia de a-si repeta la infinit "Te iubesc!" pentru a fi siguri ca sunt intr-o relatie solida. Daca unul din cei doi nu o spune cu aceeasi frecventa ca celalalt atunci se declanseaza o adevarata paranoia. Dar cand suntem intr-un cuplu stabil, sa demonstram dragostea prin propriul comportament conteaza mult mai mult decat sa o exprimam verbal. Adesea dragostea se exprima mai mult prin actiunile zilnice decat prin simple cuvinte.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Plistopanucipri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce e si normal in citeva rinduri
cod de securitate