Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Barbati si femei

Suntem barbati si femei. Suntem femei si barbati. Acum, nu trebuie sa va spun ca barbatii si femeile sunt in mod inerent diferiti. Vreau doar sa va spun ca asta este evident. Dar cititi aici atent. Pentru cele mai multe dintre noi este greu chiar si sa ne imaginam cum ar fi sa intram si sa traim un timp in corpul unui barbat (asta nu inseamna ca nu am visat lucrul asta, de nenumarate ori). Pur si simplu nu avem nicio idee, fiind incredibil de strain pentru noi. Putem probabil intelectual sa vorbim despre asta, dar este imposibil pentru noi sa avem aceasta experienta corporala. De aici suferinta noastra, prin lipsa de intelegere si apreciere atat in datingul online cat si in relatiile din real. Uite, o scriu cu mana pe inima, si eu am fost vinovata de acest lucru de un milion de ori asa ca nu pot sa arat cu degetul spre nimeni.
Nu suntem chiar atat de diferiti, dar pare ca nu prea ne intelegem unii pe altii.

Hei, dar nu trebuie sa disperati, eu am un mic secret, care sigur va va inviora. Barbatii, da, acele creaturi care sunt atat de des otrava existentei noastre, cei care ne fac praf interiorul si produc atat de multa durere, dar care intotdeauna se intorc pentru a ne mentine in forma, nu sunt atat de greu de inteles. Recunosc ca noi, femeile, indiferent de varsta, cultura, rasa, educatie, avem deseori stari confuzionale la atitudinea barbatilor cu care ne intersectam drumul vietii, si destul de greu reusim sa aflam ce se afla dincolo de aparente. Recunosc ca la mine nu a fost un proces usor, dar am ajuns in cele de urma la un punct in care totul a avut sens si toate intrebarile si confuziile mele s-au evaporat brusc. Asta s-a datorat, in mare parte, faptului ca datorita profesiei mele am descoperit ca biochimia noastra difera de a barbatilor, si la fiecare dintre noi ea dicteaza toate gandurile, sentimentele si comportamentul nostru atat de diferit, hormonii nostri sexuali modeland creierele noastre, inainte de a ne naste, in viata intrauterina.

Din fericire eu nu sunt genul egoist si sunt mai mult decat fericita sa impartasesc cu voi tot ceea ce am invatat pana acum din relatiile cu barbatii ce mi-au trecut prin viata. Acum, asta nu inseamna ca detin adevarul absolut, asa ca voi puteti completa tabloul descris de mine avand, evident, mai multa experienta pe care ati acumulat-o pana la varsta voastra. In definitiv, cel mai important lucru este sa intelegem niste adevaruri fundamentale despre barbati, pentru ca, cei care vor fi partenerii nostri sa ne fie recunoscatori ca i-am inteles. Fiecare dintre noi, fiecare om vrea sa fie inteles in tacere. Este evident ca toti avem fundaluri si credinte diferite, toti avem o idee diferita despre cum poate fi o relatie valabila, dar eu va pot garanta ca fiecare om de pe pamant doreste sa fie cu cineva care-l primeste intelegandu-l perfect. Cineva care intelege luptele si provocarile inerente unui om. Cineva care nu merge intai la judecata, ci mai degraba ramane calm si vrea sa inteleaga. Ca sa nu mai vorbim ca prin intelegerea acestor lucruri despre comportamentul barbatilor vom deveni infinit mai valoroase pentru orice om care ne va intalni vreodata.

Barbatilor nu le pasa de texte. Nu de multe ori ne-am pus intrebari de genul "De ce a folosit atat de des mesageria, indiferent ca e vorba de cea de la telefon, facebook, site-uri de dating etc si apoi a rarit-o sau chiar oprit complet?", "De ce ii ia atat de mult timp pentru a raspunde, si daca ii reprosam, ridica tonul exasperat trantindu-ne : am avut treaba? ", "De ce dispare zile intregi la un moment dat ?", "De ce textele lui sunt atat de scurte, succinte ?" etc etc. Intr-adevar este un lucru trist/amuzant ca oamenii acestia, chiar nu au nicio idee despre modul in care noi ne perpelim in asteptarea mesajelor text de la ei. Niciunul dintre ei! Exista tot felul de motive pentru care acest lucru este o problema pentru noi femeile si de ce barbatii sunt atat de orbi la el. Cei mai multi barbati vad in mesaje o bataie de cap. La inceput, cand incearca sa ne castige, sunt interesati sa le foloseasca, dar acest lucru nu dureaza mult, considerand ca nu este realist sa continue in acest mod pe termen nelimitat.

La inceput, cand totul este nou si proaspat si sunt  vrajiti, se gandesc mult la noi si simt nevoia sa ne trimita frecvent mesaje. Dupa ce a trecut ceva timp, iar relatia este un pic mai stabila, aceasta dorinta nu mai este la fel de presanta si incep sa nu mai simta nevoia atat de strigenta de a sti in orice moment cum ne simtim, ce simtim. Din pacate, o multime de relatii intra in colaps, deoarece multe dintre noi nu intelegem de ce mesajele scad zi de zi, si in loc sa procedam si noi la fel, incepem  sa le aplicam ceva bice, cerand explicatii pentru fiecare text la care ei nu raspund sau raspund cu intarziere. Greseala pe care multe dintre noi o facem este sa gandim ca scaderea brusca a mesajelor text inseamna de fapt ca partenerii isi pierd interesul sau ca nu le pasa, ceea ce, de obicei, nu este adevarat. Cel mai adesea, este de fapt doar o revenirea la rutina lor normala, de dinainte de inceperea relatiei. Chiar nu se poate masura profunzimea unei relatii cu suma textelor primite in medie pe zi sau cu marimea timpului trecut intre doua mesaje text consecutive. De fapt trebuie sa masuram implicarea intr-o relatie prin calitatea timpului petrecut cu acea persoana. Ne putem petrece toata ziua tastand numai prostii cu un barbat si asta nu inseamna ca avem o relatie de mare profunzime cu el . Chiar nu inseamna cu adevarat nimic.

Barbatii nu se gandesc la relatie la fel de des ca noi. Asta nu inseamna ca nu le pasa, doar ca pentru ei nu este un punct central de focalizare. Este arhicunoscut ca noi, femeile, ne masuram valoarea si stima de sine prin relatiile noastre interpersonale, pe cand barbatii masoara valoarea lor in functie de capacitatea de a avea un impact in lume, la care contributia lor sa fie semnificativa. Altfel spus, barbatii au ca centrul lumii lor, cariera, modul de a face bani, restul fiind format din anexe ale vietii lor. Faptul ca barbatii nu utilizeaza mesajele la fel de mult sau cat de des dorim noi, nu inseamna ca lor nu le pasa de noi, ci ca ei, de obicei , se concentreaza pe altceva, si cei mai multi dintre ei nu au timp pentru a vedea dincolo de sarcina lor actuala. Acest lucru este greu de inteles de catre noi, pentru ca trecem usor de la o sarcina la alta, cu mult mai multa usurinta. Am si scris un blog pe aceasta tema "Creiere diferite?" in care explicam de ce femeile se deosebesc de barbati.

Barbatii comunica mai mult prin actiuni decat prin cuvinte. De multe ori prietenele mele si-au pus intrebari, si cred ca si voi, ceva de genul "Sunt foarte confuza. Prietenul meu spune ca e nebun dupa mine, si eu sunt cel mai uimitor si minunat lucru din viata lui, cea mai supergirl fata, minunata, inteligenta, amuzanta, dar el nu are timp sa-mi trimita mesaje, sa ma sune, si eu pot lua legatura cu el doar noaptea tarziu, cand are el chef." Ok, poate nu chiar asa, dar destul de aproape. Barbatii stiu intuitiv ca pentru noi sunt importante cuvintele. Unii dintre ei exploateaza acest lucru, spunand lucruri pe care nu prea le simt sau cred, in scopul de a obtine ceea ce doresc, pe cand alti barbati sunt retinuti in a exprima modul in care se simt cu adevarat, stiind ca, odata ce cuvintele tasnesc spre noi, dinamica relatiei va fi irevocabil modificata. In cazul in care un tip spune ca va face orice pentru noi si apoi, cand facem apel noaptea tarziu rugandu-l sa vina, pretinde ca ar fi prea obosit pentru a face ceea ce dorim cel mai mult in acel moment, atunci el are o definitie foarte restransa pentru "orice". Daca el spune ca intr-adevar ii pasa de noi si ii este dor, dar apoi trec zile sau saptamani fara a ne apela sau a ne vedea, pentru ca este foarte ocupat la job, sau alta motivatie, el spune de fapt ca noi nu suntem suficient de importante pentru a-si face timp pentru noi, clar.

La fel de adevarat este si opusul: un tip care nu ne spune nimic in cuvinte, dar in schimb se exprima perfect prin actiunile lui. De exemplu, sa presupunem ca suntem intr-o relatie cu adevarat uimitoare si singura noastra problema este ca partenerul nostru nu ne spune ceea ce noi dorim cu ardoare sa auzim de la el. Noi suntem obsedate de acest lucru si ignoram toate lucrurile uimitoare pe care le face pentru noi, lucruri care ar trebui sa ne arate dincolo de orice umbra de indoiala ca el ne iubeste! Iubire este un cuvant mare si infricosator pentru multi tipi. Acest lucru nu inseamna ca sunt incapabili de a simti iubire. Pur si simplu inseamna ca au adesea o retinere puternica de a o spune cu voce tare. Noi, femeile, suntem atat de repede atrase intr-o relatie de cuvintele frumoase, care ne farmeca, in loc sa apreciem in primul rand actiunile, care la urma urmei spun totul.

Barbatii vor sa ofere si sa ne faca fericite dar, pur si simplu ei nu stiu intotdeauna cum. Ar putea sa fie un soc, un mare soc: barbatii doresc sa ne faca fericite. Da, este corect. Stiu ca noi simtim, uneori, ca ei in mod intentionat incearca sa ne faca viata dificila, plina de frustrari, durere, confuzie, dar adevarul este ca ei nu doresc altceva decat sa ne ofere tot ceea ce avem nevoie. Singura problema este ca nu au nicio idee despre cum sa o faca. Barbatii nu sunt femei (scuze pentru socul pe care vi-l provoc cu aceasta afirmatie). Ei nu sunt capabili sa intuiasca nuantele si sa descifreze indiciile. Daca noi dorim ca ei sa ne dea ceea ce vrem, va trebui sa le transmitem explicit ceea ce ne dorim cu adevarat. Totul este sa facem acest lucru intr-un mod incurajator, nu unul care sa para amenintare, cerere imperativa sau cicalitoare, iar cand ei fac ceva ce ne place si apreciem, trebuie sa recunoastem si sa-i recompensam. Noi trebuie sa le aratam cat de fericite suntem cand ei au facut cutare si cutare lucru. Nimic nu este mai atractiv pentru barbati decat femeile care se simt fericite langa ei. Cand ei vad ca ne pot face fericite, vor fi motivati sa faca tot ce pot pentru a ne mentine fericite. Am putea gandi, unele dintre noi, "Dar i-am spus mereu ce vreau si el inca nu o face! I-am spus tot timpul sa-mi aduca flori, sa ma mai sune din cand in cand si nu se schimba nimic!"  In acest caz, da, i-am spus ce dorim, dar am facut-o intr-un mod in care sa nu-l facem sa doreasca sa faca ce dorim noi. Daca ii descurajam sau ii batem la cap ei se vor simti invinsi si se vor retrage de langa noi. Cea mai buna strategie pe care trebuie sa o urmam este de a cere si de a incuraja ceea ce dorim, fara sa ne plangem de ceea ce nu dorim.

Barbatii trec peste bagajele cu care vin in relatie daca ei cred ca ne pierd. Noi stim prea bine ca barbatii vor recurge la tot felul de scuze pentru a evita sa fie intr-o relatie exclusiva, acest lucru neavand nimic de a face cu noi, ci cu aversiunea lor naturala de a fi legati. Daca ei stiu ca pot folosi scuza ca sunt inca devastati dupa ultima lor relatie, inima lor neputand fi reparata in curand, oricand ei o vor folosi. In acest moment e cazul ca noi sa rupem coarda si sa-i lasam sa se desfasoare in toata splendoarea lor de barbati liberi si independenti. Daca barbatilor le pasa cu adevarat de noi si stiu ca vom pleca daca ei nu se schimba, vor uita numele fostelor si se vor angaja sa fie ai nostri instant.

Barbatii sunt preocupati de pierderea libertatii lor. Asta este purul adevar, barbatii sunt ingroziti sa-si piarda libertatea. Poate suna ridicol sau imatur, dar acesta este adevarul gol golut. Acesta este motivul pentru care barbatilor le este frica de un angajament, pentru care se retrag cand o relatie se adanceste, este motivul aflat in spatele celor mai multe probleme pe care noi le-am avut in fiecare relatie. Oare asta sa insemne ca toti barbatii doresc sa alerge dupa si sa doarma cu fiecare femeie care le traverseaza calea? Nu. Cu toate acestea, ei vor face tot ce pot ca sa fie siguri ca pot iesi, pot face orice, atata timp cat este posibil. Nu vor accepta niciodata sa fie blocati, incatusati. Natura barbatilor este de a cauta noutati, prospaturi pentru ca le place sa traiasca intr-o lume cu posibilitati nelimitate.

Putem fi cele mai minunate prietene din lume, dar ei inca nu vor abandona nevoia inerenta de a fi liberi. Niciodata nu trebuie sa ne bazam pe ei ca fiind centrul universului nostru, deoarece in momentul in care simt un fel de presiune o vor intinde. Odata ce incepem sa-i presam, cerandu-le sa stim unde au fost, cu cine au fost, de ce nu au sunat sau nu au trimis sms, sau de ce sunt prea relaxati sau prea capriciosi, ei vor simti ca pierd libertatea si se vor retrage in cochilia lor. Iar daca ii sicanam in continuare, se vor retrage definitiv si noi nu vom avea nimic mai mult decat o amintire indepartata a lor in viata noastra. Dar daca vom avea propria noastra viata, daca suntem intregi si complete, lor nu le va mai fi teama ca o relatie cu noi va marca sfarsitul zilelor lor ca oameni liberi. Si acest lucru nu este valabil doar pentru ei, ci si pentru noi. Este extrem de important pentru noi sa ne mentinem o viata echilibrata, fie ca suntem sau nu intr-o relatie.

Nu de putine ori unele dintre noi lasa domenii importante din viata pe marginea drumului imediat ce intra pe un drum cu prioritate in cuplu. Renunta sa mai mearga la un club de carte sau altfel de club, nu se mai intalnesc cu prietenii la fel de des, nu mai fac yoga cu regularitate sau un alt hobby de o viata, isi schimba intreaga rutina astfel incat nu mai au timp pentru toate, cu exceptia lor, a barbatilor de langa ele. Atunci cand nu vom mai avea alte lucruri cu care sa ne umplem timpul, ne vom ocupa in exclusivitate cu barbatii de langa noi si cu relatia noastra, iar si iar, in orice moment, sufocandu-i, exasperandu-i pana la epuizare. Amintiti-va, aversiunea lor fata de de a fi "blocati" chiar nu are nimic de a face cu noi. Cand vom intelege acest lucru, vom fi salvate dintr-o lume de frustrare fara sfarsit, durere si stari confuzionale. Doar in acel moment vom fi cea mai buna versiune a noastra. Si in acelasi timp, ei vor realiza acest lucru si vor fi inspirati sa fie la randul lor cei mai buni si beneficiile unei relatii cu noi vor compensa complet o viata de "libertate". Daca vom intelege si accepta ca barbatii simt in mod natural aversiune fata de a fi "blocati" si ca acest lucru nu are nimic de-a face cu noi, vom fi capabile sa ne referim la ei cu compasiune si intelegere si nu cu frustrare si manie.

Barbatii impart femeile in doua categorii. Sa nu-mi spuneti ca nu vi s-a intamplat vreodata in viata sa aveti o relatie cu un barbat foarte interesat de voi initial, dar la un anumit moment, pac, a plecat , fara o motivatie, fara un preaviz, disparand ca magarul in ceata. Iata de ce...Barbatii clasifica in mod automat si subconstient femeile in doua categorii. Ei fac acest lucru, nu pentru ca sunt ticalosi sau nesimtiti, ci pentru ca atat barbatii, cat si noi, femeile avem in mod inerent doua strategii de imperechere. Ei ori ne vad ca unica, numai a lor si vor investi toata energia si emotiile in noi, ori ne vad ca pe una din multele. Si exista o diferenta astronomica intre cele doua categorii. Vedeti voi, cand barbatii ne vad ca una din multele, ei vor arata in continuare un mare interes pentru noi, ne vor urmari, ne vor da o mare atentie. Fantastic...De fapt, NU. Din aceasta cauza o multime dintre noi cad intr-o capcana de fapt, considerand ca aceasta atentie inseamna, de fapt altceva. Aceasta este o relatie in intregime condusa de imperechere si este de evitat, daca dorim cu adevarat o relatie angajanta.

In cealalta varianta, in care barbatii ne vad ca unice, ei vor arata in continuare interes pentru noi si dupa imperechere, dar exista si mult mai mult decat atat. Ei vor dori sa-si petreaca timpul cu noi, doar de dragul de a petrece timpul cu noi. Vor dori sa investeasca emotional in noi, ceea ce pentru un barbat este mare lucru. Deci, cum descoperim daca barbatii sunt interesati de noi ca unice sau una din multele? Fiind atente la indicatorii de angajament. Cat de mult vor sa-si petreaca timpul cu noi doar pentru a petrece timp cu noi, fara ca scopul final sa fie imperecherea.

Valoarea noastra pentru barbati nu este aceea ca ii putem oferi imperecherea, ci faptul ca le putem lumina viata infinit mai mult decat oricare dintre proiecte, termene, campionate mondiale sau ambitii personale de a domina lumea. Acesta este darul nostru. Pentru aceasta, barbatii ar tranzactiona totul in lume. Este acea scanteie pe care ei trebuie sa o obtina in viata lor masculina. Pentru ca orice lucru care traieste in acea sfera masculina este mort emotional. Barbatii pot prospera in acest mediu si intr-adevar se pot hrani cu acel simt al misiunii si realizarii, dar nimic nu se va compara cu acel foc pe care numai noi, femeile, il putem planta in inima lor. Si odata ce-l vom planta, nimic altceva nu va mai conta pentru ei.

Acum, la final, lasa-ma sa te intreb femeie...stii exact ce trebuie sa faci pentru ca un barbat sa vrea sa te aiba ca unica?

Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza mse

mse

  • Publicat Acum peste 2 luni
Este o anecdota: " suntem femei si vrem ceva! ce vrem? nu stim! cand vrem? acum! "
poza moona81

moona81

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cand te indragostesti,vezi doar cu ochii inimii si nu vezi...capcana...so watch out!
poza ew_flex01

ew_flex01

  • Publicat Acum peste 2 luni
'Suntem barbati si femei. Suntem femei si barbati'. ... pai in cazul asta SUNTETI hermafroditi. este evident ca VOI sunteti diferiti, dar inerent, nu altfel. am facut greseala sa deschid. lung al naibii. inainte sa intri tu in corpul unui barbat, cum ar fi sa lasi un barbat sa intre in corpul tau? probabil ca nu ai incercat inca niciodata, de aceea cele multe randuri. concluzia a fost si ramane, un barbat, un cuvant, o femeie, un dictionar.
matrimoniale - membru fara poza

darada

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pai, concluzionand, cred ca stiu: sa ii oferi libertate, iubire sincera, sa ii arati multumirea si sa ii oferi ce nu poate obtine din nimic altceva, acea luminita de care vorbeai la sfarsit. Bine asa?
matrimoniale - membru fara poza

DrLoveee

  • Publicat Acum peste 2 luni
Frumossss!!!....felicitari!!!... sunt curios sa vad ce raspund doamnelebig grin
cod de securitate